Position: sygdoms > 8 >

ikke mættet fedt forårsager hjertesygdom ?

  

største synder


Mættet fedt er en af de hovedansvarlige for hjertesygdomme . Det er en kost årsag til højt kolesterol i blodet , hvilket fører til slagtilfælde og hjerteanfald . Mættet fedt er ofte findes i fødevarer fra dyr og nogle planter , i henhold til American Heart Association . Animalske fedtstoffer omfatter oksekød, lammekød , svinekød , fjerkræ , svinefedt , smør , fløde , mælk , ost og andre mejeriprodukter fremstillet af hele og to procent mælk . Disse fødevarer indeholder også kolesterol . Plant fødevarer, der indeholder mættet fedt indeholder kokos , kokosolie , palmeolie og palmekerneolie , tropiske olier og kakaosmør . Mættet fedt hæve LDL , eller dårlig , kolesteroltal .

Fedme


Alle fedtstoffer i fødevarer er en kombination af mættede og umættede fedtstoffer . Vær meget opmærksom på fedtindholdet på mærkningen af fødevarerne , at undgå eller begrænse fødevarer med højt indhold af mættet fedt , rådgiver National Library of Medicine og National Institutes of Health . Mættet fedt bør begrænses til 10 procent af kalorier . En kost med højt indhold af mættet fedt forårsager bløde , voksagtige kolesterol til at opbygge i arterierne . For meget mættet fedt kan også føre til fedme , en anden vigtig årsag til hjertesygdom . Undgå eller begrænse mættet fedt ved at vælge fisk , kylling uden skind , meget magert kød og fedt-fri eller en procent mejeriprodukter .

Energi


Fedt er en vigtig energikilde for kroppen og hjælper kroppen absorbere vitaminer A, D , E og K , og næringsstoffer , ifølge det amerikanske Food and Drug Administration ( FDA ) . Fedt er vigtigt for korrekt vækst , udvikling og vedligeholdelse af et godt helbred . Det giver også smag for at gøre fødevarer behageligt. Men fordi det kan hæve LDL-kolesterol og er en risikofaktor i hjertesygdom , bør du undgå det , og vælge fødevarer lavt indhold af mættet fedt .

Protein

En undersøgelse af 29. 017 kvinder over en 15-årig periode fundet at kvinder var mere tilbøjelige til at dø af hjertesygdomme , hvis de ofte erstattet rødt kød , rig på mættet fedt , for kulhydrater . Men en kost tung i vegetabilske kilder til protein er beskyttet kvinderne fra hjertesygdom . Undersøgelsen, foretaget på Mayo Clinic College of Medicine i Rochester , Minnesota , og rapporteres i " American Journal of Epidemiology " i februar 2005, syntes at vise , at protein fra grøntsager var mere tiltrækkende for hjertet end protein fra animalsk fedt .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------