Position: sygdoms > 8 >

liste over stoffer, for osteoporose

   Osteoporose er en tilstand, hvor knoglerne bliver tynde eller et sprødt , og derfor bryder lettere . Det er en betingelse oftest findes hos ældre . Knogler er levende væv , som er under konstant regenereres . Osteoklaster er knogle celler , der nedbryder knoglevævet og slip knoglemineralerne i blodet . Osteoblaster er knogle celler , der opbygger nye knoglevæv . Når disse to processer er i balance , knoglerne forbliver sund og stærk . Når knogle opdeling udkonkurrerer opbygningen af knogler , osteoporose opstår .

Bisfosfonater

Bisphosphonater har været den mest almindelige behandling for osteoporose siden udgivelsen af Fosamax i 1995 . Forskere forstår ikke præcis, hvordan bisfosfonater øger knogletæthed , men de mener, at de kan blokere et enzym , der holder osteoklast celler i live .

Fosamax , Optinate , Boniva og Reclast er bisfosfonater . Disse stoffer er ikke aborbed meget godt , så de skal tages på tom mave . Da de kan irritere spiserøret , skal du stå oprejst i 30 minutter efter at tage dem.

østrogenerstatningsbehandling

østrogenerstatningsbehandling ( ERT ) blev på et tidspunkt grundlaget for osteoporose behandling , indtil undersøgelser viste en sammenhæng mellem ERT og hjerteanfald og slagtilfælde .

Østrogen kan bremse den hastige knogletab , der opstår efter menopausen . Forskere mener, østrogen blunts påvirke af parathyroidea hormon, som regulerer mængden af calcium i blodet . I knoglerne , stimulerer parathyreoideahormon den osteoklaster , som derefter slippe knoglemineralerne ind i blodbanen ved at nedbryde knoglevæv .

selektiv østrogen-receptor Modifiers

selektiv østrogen-receptor Modifiers stimulere østrogen receptorer i knoglerne . Dette betyder, at de efterligner effekten af østrogen i disse væv . Raloxifen , en SERM sælges under navnet Evista , beskytter mod brud på rygsøjlen , men ikke hofterne .

Calcitonin

Calcitonin er et hormon frigivet af skjoldbruskkirtlen . Det reducerer calcium i blodet . Syntetisk calcitonin kommer i injicerbar form eller som en næsespray kaldet Miacalcin . I knoglerne . calcitonin stopper handlingen af osteoklaster Calcitonin synes at lægge det størst virkning i rygsøjlen .

Teriparatid

Teriparatid , der sælges under navnet Forteo , blev godkendt til osteoporose i 2002 . Det er en syntetisk form af parathyreoideahormon . Selv om konstant højt niveau af parathyroideahormon sidste ende føre til knogletab , den lille , intermitterende doser givet i teriparatid stimulere opbygningen af knoglemasse . Teriperitide gives som en subkutan injektion . Ligesom bisfosfonater , nedsætter Forteo risikoen for knoglebrud i både hofter og ryg .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------