Position: sygdoms > 8 >

om beta thalassemia sygdom

   Ifølge Children 's Hospital Boston , er thalassemia en gruppe af arvelige blodsygdomme , der interfererer med kroppens produktion af hæmoglobin . Hæmoglobin er et protein i de røde blodlegemer , som hjælper transportere ilt gennem kroppen . Uden tilstrækkelig produktion af hæmoglobin , kan anæmi resultat . De to hovedtyper af thalassemia er alfa og beta , er baseret på protein kæder , der hjælper producere hæmoglobin . Der er tre varianter af beta thalassemia

Risikofaktorer og Symptomer


Risikofaktorer for beta thalassæmi og skeletlidelser omfatter at have en familie historie af sygdommen , fordi det er en genetisk sygdom , og som har en græsk , mellemøstlig , Italiensk , og det sydlige Asien og afrikansk afstamning , ifølge Mayo Clinic . Symptomer på sygdommen kan involvere svaghed eller træthed , blege eller gullige hudfarve , ansigtet ben deformiteter , og mørk urin . Fordi disse symptomer også kan være tegn på andre sygdomme , hvis du har disse i længere tid , er det bedst at se en læge for en endelig diagnose .

Beta Thalassaemia Mindre


Denne form for beta thalassemia kaldes også beta thalassæmi træk . Det forårsager mindre symptomer , og enkeltpersoner kan have nogen symptomer overhovedet . Mild anæmi er ofte et resultat af denne form for thalassemia , og er almindeligt forveksles med ernæringsmæssige anæmi . Personer med beta thalassæmi karaktertræk har en 50/50 chance for at sende det videre til deres børn .

Beta Thalassaemia Intermedia


Denne form for beta- thalassæmi medfører mild til svær anæmi . Regelmæssig blodtransfusioner er ikke nødvendigt , men personer med denne form nødt til at se deres læge regelmæssigt for, at sygdommen ledelsen til at bevare sundheden . Under fysisk udfordrende begivenheder som alvorlig sygdom eller graviditet , sædvanligvis disse personer har brug for blodtransfusioner .

beta-thalassæmi

Dette skema er også blevet kaldt Cooley 's anæmi og er den mest alvorlige form af sygdommen . Personer med beta- thalassæmi behov for hyppige blodtransfusioner for at overleve . En anden behandling , at mennesker med denne form skal kaldes kelation terapi , til at frigive overskydende jern . I alvorlige tilfælde kan en stamcelletransplantation være en mulighed , men på grund af de alvorlige risici , er det ikke ofte gjort .

Behandling

Da der findes forskellige former af sygdommen , behandling varierer med hver type . Nogle beta thalassemias ikke behov for behandling , blot overvågning , mens andre har brug for intensiv behandling og forvaltning . Forskellige behandlinger for beta thalassæmi omfatter blodtransfusioner , kelation terapi , genetisk rådgivning og stamcelletransplantation . Kelationsbehandling består af en pille eller en subkutan infusion af en medicin , der hjælper kroppen udskiller ekstra jern . Dette er påkrævet , når mange blodtransfusioner forårsage en ophobning af jern .

leve med Beta Thalassaemia

Lige nu , i 202C er der ingen kur mod beta thalassæmi , men der er behandlinger , der har gjort denne gang-dødelige sygdom i en sygdom du kan leve med . Regelmæssig læge aftaler kan hjælpe med at administrere sygdommen og overvåge for eventuelle problemer , en sund kost og livsstil kan hjælpe med træthed , og undgå infektioner så meget som muligt hjælper med at holde immunsystemet sundt . Der er også støtte grupper og fonde for mennesker, der lever med thalassæmi , der kan hjælpe med stressende aspekter af sygdommen .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------