Position: sygdoms > 8 >

tegn på psoriasis

   Psoriasis er en sygdom i huden , der menes at være forårsaget af en defekt svar af immunsystemet . Ifølge National Psoriasis Foundation , sender immunsystemet ud instrukser til hudceller til at reproducere . Når de reproducere for hurtigt , de bygger op , der forårsager tyk , irriteret hudområder . De forskellige typer af psoriasis har nogle unikke tegn og symptomer .

plaque psoriasis


Plaque psoriasis er den mest almindelige form for psoriasis . Tegn på plaque psoriasis er patches ( plaques ) i huden , der er rejst op , tør , rød og skællende . Disse pletter på huden kan udvikle sig på nogen del af kroppen og være ømme ved berøring , samt kløende . Ifølge Mayo Clinic , kan du kun udvikle en plaque eller flere i forskellige områder af kroppen .

Guttat Psoriasis


Med guttat psoriasis , i stedet for store områder af plak patches , der er små , røde , Teardrop-formede pletter , der kan vises på kroppen . Det er ikke så almindeligt som plaque psoriasis , og National Institutes of Health , at det er oftest diagnosticeret hos patienter under 30 år, og ofte efter kæmpet en infektion . Sammen med dråbeformet pletter på kroppen , er tegn på guttat psoriasis kløe og sølvfarvede skæl , der er på toppen af den røde pletter .

pustuløs psoriasis


pustuløs psoriasis er en anden usædvanlig form for psoriasis . Tegnene på den begynde som røde pletter på huden , og derefter på disse patches hvide blister fyldt med pus vises . Efter blærer vises, kan de skala over . National Psoriasis Foundation rapporter, pustuløs psoriasis kan udvikle sig over en del af kroppen , såsom fingre og tæer eller over overkroppen og andre områder . Det kan udvikle eller udløses af mange faktorer såsom graviditet , medicin , UV-lys eller endog stress .

Erytrodermisk Psoriasis

The Mayo Clinic lister erythrodermisk psoriasis som den mindst almindelige type . Tegn på den, er en stor mængde udslæt , der er rød og derefter skræl . Det kan have en brændende eller prikkende fornemmelse . Ligesom pustuløs psoriasis , kan det antændes af solskoldning , medicin , steroider eller endda en anden type af ubehandlet psoriasis .

Inverse Psoriasis

Inverter psoriasis kan ofte forveksles med simple hudirritation . Tegn er pletter af hud , der er røde og glatte og lejlighedsvis skinnende udseende . Det findes i folderne i huden på områder såsom lysken eller armhulerne eller i fede mennesker, der har dybere hudfolder . Gnidning af huden kan forårsage irritation , og lejlighedsvis patches kan blive øm og smertefuld . På grund af overlapningen huden og dens manglende eksponering for luft , kan huden også være tilbøjelige til bakteriel infektion .

De fleste typer af psoriasis , med undtagelse af invers psoriasis , kan også sprede sig til de søm eller hovedbunden , der forårsager " psoriasis i hårbunden "eller " søm psoriasis . "Ifølge Mayo Clinic , kan det også give problemer anlagt den ved inflammation, såsom gigt i leddene og konjunktivitis i øjet .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------