Position: sygdoms > 8 >

fysiologiske virkning af hyperbilirubinæmi

   Hyperbilirubinæmi refererer til den tilstand, som stort indhold af bilirubin er fundet i blodet . Bilirubin er det stof produceres , når gamle røde blodlegemer er brudt ned, en proces, der kaldes hæmolyse . Bilirubin er gul i farven , hvilket førte gulfarvning af hud og øjne , en fremtrædende del af hyperbilirubinæmi . Den fælles betegnelse gives til denne gulning er gulsot . Ætiologi , eller årsagssammenhæng , kan forud lever , lever-eller post-hepatisk

Du skal bruge: .
Is
Medicinering.
Sling .

Bilirubin Metabolisme


Under normale omstændigheder er bilirubin taget op af leveren efter at det er blevet frigivet i blodet . Leveren så koncentrerer den , hvilket gør det til galden . Bile forlader leveren via galdegangene , er gemt i galdeblæren og udskilles i tyndtarmen efter behov. Bile hjælper emulgere fedt og spænder fra en grøn til gul-brun farve . Bilirubin er i sidste ende udskilles som afføring . En lille mængde bilirubin er også reabsorberes fra tarmen tilbage i blodet , det er taget op af nyrerne og bliver en del af urin og udskilles

Pre -hepatisk Gulsot


Pre-hepatisk ikterus er forårsaget af . patologi , der forekommer i blodet og forårsager dermed øgede hæmolyse . Kroppen øger dannelsen af røde blodlegemer i et forsøg på at kompensere for den forhøjede sats på hæmolyse . Dette resulterer i en usædvanlig store antal unge røde blodlegemer i blodet . Pre-hepatisk ikterus er kendetegnet ved bleghed , lys gulfarvning af hud og øjne , og et fald i de røde blodlegemer ( anæmi ) . Milt kan blive udvidet . Selvom det er sjældent , kan denne betingelse er en genetisk årsag , kaldet genetiske hyperbilirubinæmi .

Hepatisk Gulsot


Når gulsot som følge af svigt levercellerne funktion eller en forhindring inden leveren galdegangene , kaldes det hepatisk gulsot . I levercelle fiasko , er produktionen af bilirubin normalt, men det ophobes i blodet, hvilket forårsager hyperbilirubinæmi . Dette kan være forårsaget af virusinfektion såsom hepatitis , skrumpelever og leverkræft på grund af visse giftstoffer , alkoholisme og narkotika . Nedsat gulsot kan forekomme på grund levercelle hævelser , som blokerer kanaler i leveren forhindre den normale strøm af galde . Det er typisk forårsaget af levercelle inflammation , traumer , infektioner og visse lægemidler . Når gulsot skyldes obstruktion , kaldes det " intrahepatisk obstruktiv gulsot . "

Post -hepatisk Gulsot

Gulsot kan også være forårsaget af galde strømmen obstruktion viser sig i galdegangene (uden for leveren ) . Typisk , post-hepatisk icterus opstår på grund af galdesten , betændelse i bugspytkirtlen og kræft i bugspytkirtlen . Pale afføring , og mørk urin er tegn på en post-hepatisk årsag til hyperbilirubinæmi .

neonatal gulsot

hyperbilirubinæmi hos nyfødte er klassificeret som fysiologisk eller ikke-fysiologisk . Fysiologisk gulsot forekommer i 50 til 60 procent af alle nyfødte i de første par dage af livet , rapporteres som ved University of California San Francisco Children 's Hospital . Denne type gulsot er ikke-patologisk og varer normalt ikke mere end et par uger og ikke skabe problemer for barnet , men der er en lille risiko for bilirubin encefalopati .

Gulsot optræder inden for 24 timer , Der varede længere end en uge , og ledsaget af stigende bilirubin niveauer indikerer en patologisk tilstand , såsom infektion , Rh uforenelighed , præmaturitet eller arvelige tilstande , såsom herpes , syfilis eller cytomegalovirus ( CMV ) .

Gilberts syndrom

En arvelig genetisk betingelse , Gilbert 's syndrom årsager utilstrækkelig behandling af bilirubin . Generelt er der ingen symptomer , men nogle oplever dem . Symptomer der er fælles for Gilbert 's syndrom omfatter hud gulning , træthed , mavesmerter og generel svaghed . Diagnose indebærer en blodprøve for bilirubin , komplet blodtælling og lever undersøgelser .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------