Position: sygdoms > 8 >

om bilharziose

   Bilharziose , eller Schistosoma , er en piratprodukt orm , der forårsager bilharziose hos mennesker . Schistosomas klassificeres som trematoder , eller lykketræf . De er til stede i vandområder såsom floder og menneskelige reservoirer hele Afrika , Asien og Caribien . Samlet set bilharziose påvirker omkring 200 millioner mennesker på verdensplan

parasitten


Den smittemåde . afhænger af tilstedeværelsen af snegle i vandet . Den bilharziose Parasitten luger fra æg udskilles i fæces fra inficerede individer . Æggene kommer fra folk, der urinerer eller afføring i vandet , eller fra afstrømning fra uhensigtsmæssigt behandlet offentligt vandområde . Den bevægelige larver , der udspringer fra æg inficere snegle , hvor de modne . Bagefter de følger af snegle og smitte mennesker , gentage den cyklus .

Transmission


Den første indgangssted i parasitten gennem huden . Når du går om huden , kan parasitten forårsage en lokal reaktion , der producerer kløe og en hævet , rødt udslæt , kaldet cercarial dermatitis .

Sygdom


Når parasitterne ind i en menneskelig vært , de går igennem blodet i lungerne . Derfra rejser de via venøse systemer til forskellige dele af kroppen . Et par uger efter eksponering , forårsager parasitter en non-specifik sygdom med feber , generaliseret kroppen ømhed , kvalme og opkastning , og mavesmerter .

Komplikationer

Hvis antallet af orme inficerer den enkelte oprindeligt er stor nok , det kan forårsage diarré , udvidelse af leveren , og betændelse i tyktarmen og blæren . I blæren , kan infektionen føre til blod i urinen , og prædisponere patienter til blærekræft . Også blive påvirket . Nogle arter af Schistosoma kan invadere rygmarv og hjerne , skaber granulomer ( små områder af inflammation ), som kan føre til anfald eller slagtilfælde .

Gentagen udsættelse og reinfektion kan forekomme hos børn . Dette kan resultere i indlæringsvanskeligheder , anæmi og underernæring .

Diagnose

Der er en blodprøve til påvisning af bilharziose i blodet . Denne test tager tid , så patienterne som regel bliver behandlet , hvis de har symptomer på schistosomiasis og en historie af de seneste rejse til et endemisk område .

Behandling /forebyggelse

Behandling af bilharziose infektion med praziquantel . Den indledende behandling varer kun en eller to dage . Dette stof ikke dræbe orme i processen for vækst, så det skal gentages en til to måneder senere . Svimmelhed , kvalme , opkastning og mavekramper er almindelige bivirkninger af praziquantel .

Det vigtigste forebyggende strategi er ikke at svømme eller vade i vandløb , der kan være inficeret med bilharziose . Andre strategier omfatter kogende drikkevand og varme badevandet til omkring 150 grader F for fem minutter.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------