Position: sygdoms > 8 >

GaAs lasere & Lymphedema

   Lymphedema præsenterer som en ensidig hævelse af ekstremiteter og udvikler sig ofte før ramte led er deform , ubehageligt , og begrænser sig til at vifte af bevægelse . Huden på lymphedematous led ofte ændringer i struktur og er modtagelige for smitte . Det er en vanskelig betingelse at håndtere, og ingen effektiv kur er kendt . Energibesparende medicinske galliumarsenid ( GaAs ) lasere har været bragt i anvendelse til behandling af Lymphedema

Lymphedema


Lymphedema , hvor væske ophobes under huden på grund af skader på det lymfatiske kredsløbssygdomme, er en almindelig komplikation efter mastektomi og andre operationer . Det kan også være en arvelig tilstand , og vises under vorden , i puberteten , eller senere i livet . Regelmæssig manuel aflastning af den afficerede ekstremitet , sammen med trykstyrke forbinding , er standarden for pleje af patienter med Lymphedema . Hverken medicin eller kirurgiske indgreb har vist sig at have effektive langsigtede virkninger .

GaAs Lasere


galliumarsenid ( GaAs ) lasere udsender lys i på 904 nanometer bølgelængde i det infrarøde område . Energibesparende GaAs lasere er blevet undersøgt siden 1970 's og anvendes klinisk siden 1990'erne i behandling af hudsygdomme og sårheling , selv om deres effektivitet og rationale bag deres brug er endnu ikke blevet fast videnskabeligt bevist . Energibesparende lasere har en energiproduktion ti gange lavere end kirurgiske lasere og hæve hudtemperatur af kun tiendedele af en grad; af denne grund , de kaldes undertiden 'cool ' lasere .

Klinisk evidens


En rapport fra 1998 i tidsskriftet " Lymphology " [ Piller og Thelander ] rapporterede om en lille undersøgelse af ti kvinder med post-mastektomi Lymphedema , der havde gennemgået et ti -ugers kursus for low-power laser terapi . Selv om dette var en lille , ukontrolleret studie inkluderede resultaterne faldt hævelse og færre subjektive symptomer på tidlig opfølgning tidspunkter og et vist fald i hævelse fortsat efter to og et halvt år . Adskillige senere undersøgelser har rapporteret om blandede resultater med betydelig patient til patient variation i respons på laser behandling. De fleste af de eksisterende undersøgelser er blevet udført på post-mastektomi patienter , er så data mangler på effekten af laser behandling for Lymphedema af andre årsager .

FDA clearance

I 2006 , Food and Drug Administration ( FDA ) godkendt en GaAs low-power laser enhed til brug i Lymphedema behandling . Denne enhed , den RianCorp LTU -904 , blev testet i en kontrolleret undersøgelse med 64 patienter i Australien [ Carati et al ] og dets anvendelse blev korreleret med signifikant nedsat væskeophobning i 30 procent af forsøgspersonerne udvalgt til at modtage behandlingen. Placebo behandling blev korreleret med lignende forbedringer i 19 procent af patienterne i denne gruppe . Både denne undersøgelse og efterfølgende undersøgelser har ikke vist indlysende bivirkninger og tyder på, at for nogle patienter brug af energibesparende laserenhed kan være nyttige i forbindelse med konventionelle behandlinger for at mindske symptomerne.

videnskabeligt rationale

Ligesom massage , ultralyd , og andre mekanisk væv stimulation , infrarødt lys er teori at give energi til det behandlede område , hypotetisk stigende cellulære aktivitet og /eller væske flow . Selv om mange undersøgelser har man undersøgt mekanismen i energibesparende laserterapi , er der ikke enighed om emnet . Dybde af infrarødt lys indtrængen gennem væv er større end andre bølgelængder , idet nogle tyder på, at infrarødt lys kan trænge adskillige centimeter ind i humant væv .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------