Position: sygdoms > 8 >

Hvorfor er tang godt for skjoldbruskkirtlen ?

   Skjoldbruskkirtlen regulerer stofskiftet ved at regulere forbruget af energi i kroppen . Det gør også proteiner og er ansvarlig for reguleringen af kroppens følsomhed over for hormoner . Thyreoidea udretter dette ved at producere sine egne hormoner, der kaldes thyroxin og triiodothyronin . Skjoldbruskkirtlen kræver tyrosin og jod til at skabe disse hormoner , ifølge Endokrine Web . Tang indeholder en stor mængde af naturligt forekommende jod

jod i kroppen


Mens jod er vigtigt for skjoldbruskkirtlen , de fleste mennesker i USA får masser af det i deres kost . Jod er tilføjet til salt i mange lande , som giver en passende mængde til ellers raske personer , ifølge den amerikanske Thyroid Association . Imidlertid har kroppen ikke gør jod , så uden at det i din kost , kan du blive mangelfuld.

Jod i tang


Ifølge Institute tang for traditionel medicin, indeholder en stor mængde af makronæringsstoffer , herunder natrium , calcium , magnesium , kalium , klor , fosfor og svovl . Mikronæringsstoffer i tang omfatter : cobalt , bor , nikkel , mangan , fluorid , molybdæn , selen , zink , kobber , jern og jod . Jodindholdet i tørre tang varierer fra 1. 500 til 8. 000 ppm .

Symptomer på jodmangel


Uden nok jod , skjoldbruskkirtlen udvides , efterhånden bliver en struma , som det virker stadig sværere at skabe passende hormoner i kroppen . Struma er især udbredt i lande, der ikke tilføjer jod til deres bord salt. Hypothyroidisme er en anden tilstand, der udvikler uden tilstrækkelig jod . Ifølge den amerikanske Thyroid Association , er jodmangel den mest almindelige årsag til hypothyroidism .

Behandling

I lande , hvor et stort antal mennesker lider af en jodmangel ( såsom Indien og Kina ) , den bedste masse-marked behandling er at tilføje jod til et almindeligt forbrug levnedsmiddel som salt . Verdenssundhedsorganisationen WHO har kørt længe kampagne for at gøre dette på verdensplan. Læger i USA ofte anbefale deres hypothyreosepatienter supplere deres kost med tang til at øge deres jod niveauer , alt efter Endokrine Web .

Når tang er ikke nok

For mange mennesker , der lider af thyroidea lidelser , mangel på jod er ikke problemet . Ifølge den Cleveland Clinic , i øjeblikket er 20 millioner amerikanere har en form for sygdom i skjoldbruskkirtlen . Disse sygdomme omfatter hyperthyroidisme , hypothyroidisme , thyreoiditis ( en betændelse i skjoldbruskkirtlen ) , Hashimoto 's thyreoiditis ( betændelse , som regel opstår efter en kvinde føder ) og en ikke-fungerende skjoldbruskkirtel. Groft 4. 000 babyer fødes hvert år med en ikke-fungerende skjoldbruskkirtel . I disse tilfælde , jod tilskud i form af tang , vitamintilskud eller som et fødevaretilsætningsstof vil ikke påvirke symptomerne . Normalt lider af disse betingelser vil blive behandlet med syntetisk thyreoideahormoner .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------