Position: sygdoms > 8 >

Wet & Dry makuladegeneration

   Ifølge den amerikanske makuladegeneration Foundation , er maculadegeneration den hyppigste årsag til blindhed i USA i mennesker 55 og ældre . I 1997 Dr. Carl Kupfer , der var direktør for Det Nationale Eye Institute , advarede om, at maculadegeneration var klar til at blive en epidemi som store årgange har nået pensionsalderen

Typer af makuladegeneration


Der er to typer af makuladegeneration . 85 procent til 90 procent af alle tilfælde af makuladegeneration er den tørre type . I tørre makuladegeneration der er ingen blod eller serum lækage . Macula , som er den centrale del af nethinden , bliver tynd og tørrer ud , fordi en gul depositum kaldet drusen former under den.

Den amerikanske makuladegeneration Foundation forklarer , at de resterende 10 til 15 procent af makuladegeneration tilfælde er våde slags . I denne type , vokse blodkar under den gule plet . Disse fartøjer bløder og væske lækager under den gule plet , som får den til at løfte op .

Identifikation og Diagnose


Ifølge Mayo Clinic , kan maculadegeneration være diagnosticeret af en læge , der ser ud til gule pletter af drusen i macula. Han vil også undersøge, om eller ej farvelægning af den gule plet er en solid rødlig farve , eller om den farve er udtværet og ujævn . Dette kan være et symptom på makuladegeneration .

Der er en række tests , der kan hjælpe lægen til at diagnosticere makuladegeneration og identificere, om det er vådt eller tørt . En genetisk test er til rådighed, der kan identificere genetiske mutationer specifik for macular generation . En anden mulighed er Amsler-kort test, som bruger en trykt gitter , der indeholder lige linjer . Hvis patienten ser linjer som brudt eller skæv , kan lægen bekræfte makuladegeneration i en patient . Endelig , optisk kohærenstomografi (OLT ) bruger ultralyd -teknologi til at kontrollere de lag inde i øjet .

Prognose


Dr. Randall V. Wong , MD , en retinal specialist og webmaster for Retina Eye Doctor hjemmeside , viser, at patienter med tørre makuladegeneration kan miste det centrale syn , men at de ikke mister deres perifere syn , så tabet af synet er som regel moderat . Patienten kan have svært ved at se om natten eller læse i svagt lys . Mennesker med våde makuladegeneration , men kan miste deres visioner hurtigt i en periode på flere uger eller måneder . Blindhed optræder hyppigere hos personer , der har våd makuladegeneration.

Behandling

The Eye Digest , at en række FDA godkendte lægemidler bruges i behandlingen . Lucentis har haft positive resultater med at forbedre vision i kliniske forsøg , og Macugen er designet til at bremse væksten af unormale blodkar bag den gule plet hos patienter med våd makuladegeneration .

Forebyggelse /Solution

The Mayo Clinic anbefaler, at der antioxidant og zink kosttilskud for at hjælpe med at reducere eventuelle synstab . De foreslår også at spise fødevarer, der er rige på A , C og E vitaminer, især bladgrøntsager grønne grøntsager . Omega -3 fedtsyrer kan hjælpe med at reducere risikoen for makuladegeneration . Desuden er ikke-rygere mindre tilbøjelige til at udvikle denne sygdom end rygere .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------