Position: sygdoms > 8 >

hunde med diabetes insipitus

   Diabetes insipidus er en stofskiftesygdom , hvor kroppen ikke at opretholde vandstand, hvilket fører til overdreven vandladning og sved . Hunde i alle aldre og racer er lige modtagelige for denne betingelse . Hvis du opdager din hund tisser ofte og bliver alt for tørstig , søge ordentlig lægehjælp

Typer


Der er to store typer af diabetes insipidus eksisterende hos hunde : det centrale diabetes insipidus og nefrogen diabetes insipidus . Central diabetes insipidus skyldes , når din hunds hypofyse , der ligger i hjernen , ikke producerer tilstrækkelig mængde af antidiuretisk hormon , som fører til vand ubalance . Nefrogen diabetes insipidus er en sjælden form for diabetes insipidus opstår, når antidiuretiske hormoner produceres normalt af hypofyse , men nyrerne ikke er i stand til korrekt at reagere på de hormoner, hvilket resulterer i ubalance i vandstanden .

Årsager


I de fleste tilfælde årsagen til centrale diabetes insipidus hos hunde er idiopatisk ( ukendt ) . Skader forvoldt hypofyse som følge af hjernesvulst eller traumer er også en potentiel risikofaktor , der fører til det centrale diabetes insipidus , ifølge PetPlace. com . Medfødte lidelser , nyrelidelser og andre metaboliske sygdomme kan forårsage nefrogen diabetes insipidus , ifølge Kæledyr med Diabetes hjemmeside .

Effects


Den mest åbenlyse symptomer på hunde diabetes insipidus er overdreven vandladning , kendt som polyuri , og drikke overdreven mængde vand , der kaldes polydipsi . Sommetider disse skilte er ikke klart fra begyndelsen , og kan udvikle sig som betingelsen skrider frem . Din hund kan også opleve sløvhed , manglende koordinering og anfald hvis en hjernesvulst , er den primære årsag.

Behandlinger

Behandling for hunde diabetes insipidus ofte varierer afhængigt af sværhedsgraden af tilstanden . Generelle behandling af hunde, der lider af det centrale diabetes insipidus omfatter administration af syntetisk /kunstig form af antidiuretisk hormon kaldet desmopressin acetat . Disse hormoner kan gives som næsedråber eller som en injektion . Desmopressin acetat hjælper med at bevare og skabe balance mellem vandstand inde i din hunds krop . Til behandling af nefrogen diabetes insipidus , kan en dyrlæge bruger narkotika kendt som thiaziddiuretika og chlorothiazide . Disse stoffer hjælper med at koncentrere urin din hund ved at opretholde den indre vandstand .optimal behandling af hunde diabetes insipidus ikke kun omfatter behandle det med medicin , men kræver også ordentlig hjemmepleje , ifølge PetPlace . com . Giv medicin som anvist af dyrlægen , og sørg for at din hund har konstant forsyning af vand . Tag din hund for regelmæssig opfølgning checkups selv efter behandlingsforløbet er afsluttet .

Advarsler

Hvis en hund med diabetes insipidus ikke få nok vand kan det glide ind i koma og dør inden for et par timer . Under rettidigt din hunds behov bliver meget afgørende for ejere af hunde med diabetes insipidus .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------