Position: sygdoms > 8 >

hvad betyder det, når en læge fortæller dig, at dit blod er kontamineret ?

   Blod kan betyde en række forskellige ting , afhængigt af vektor, der forårsagede forureningen . Der er fælles forurenende stoffer, der kan være forbundet med blod og blodsygdomme . Det er mest sandsynligt, at en diagnose af forurenet blod er relateret til en virus, bakterier , svampe-eller parasitære infektion . Sepsis er en tilstand, hvor der er en massiv mængde af infektion i blodbanen , som forårsager en systemisk inflammation af kroppens væv

Viral blodforgiftning


En virus er en lille patogen , der afhænger af en vært for at overleve og formering . Vira sjældent lever længe uden for kroppen , men de kan genaktivere , når de føres ind i en vært emne . Fælles vira, der er blodoverførsel omfatte human immundefekt virus ( HIV ) og hepatitis B og C. Virale blod infektioner kan erhverves gennem seksuel måde , samt gennem intravenøs ( IV ) stofmisbrug . Antiviral medicinsk behandling bruges til at bekæmpe virusinfektionen .

bakteriel blodforgiftning


En bakterie er en lille mikroorganisme , der ikke afhænger af en vært for at overleve og formering . Den menneskelige krop er vært fælles bakterier i tarmene , på huden og i det uro-genital system , der er gavnligt . Dog kan nogle bakteriestammer forårsage livstruende infektioner . Stivkrampe, streptokokker og Staphylococcus er tre former for bakterier, der kan inficere kroppen gennem kredsløbet. I modsætning til virus, reagerer bakterielle infektioner samt til brugen af antibiotika behandlinger .

Fungal blodforgiftning


Svampeinfektion kaldes en svampeinfektion . Mycosis resultater , når en svampeinfektion udvikler sig i kroppen , som regel gennem en svækket eller kompromitteret immunforsvar . Derfor svamp er kendt som opportunistiske infektioner , fordi de ikke ville opstå, hvis immunforsvar var stærk nok til at klare dem ud . Trøske , gær og skimmel infektioner er tre former for mycoses , der kan forplante gennem blodforgiftning . Anti-svampe medicin anvendes til behandling af svamp .

Parasit blodforgiftning

En parasit sygdom er en sygdom forårsaget af en parasit . Parasitter kan være den direkte årsag til en sygdom , eller en parasitær sygdom kan være forårsaget af toksiner frigives ved en parasit , som det er hostet i kroppen . Parasitter er båret af flåter , myg , fluer og visse orme . Generelt parasitære orme infektioner efter at have spist forurenede fødevarer . Parasitære infektion behandles i forbindelse med administration af parasiticidal lægemidler , der enten dræber parasitten eller gøre det i stand til at formere sig.

Sepsis og sepsis

Sepsis opstår, når der er en enorm mængde af patogen i blodet , hvilket forårsager en systemisk inflammatorisk respons kendt som blodforgiftning . Sepsis er en sand medicinsk nødsituation , der kan dræbe den Lidende ved at forårsage flere systemfejl af organer og den manglende evne i kroppen til at vende tilbage til en homøostatisk stat uden indblanding af antibiotika medicinsk behandling og i alvorlige tilfælde , intervention gennem dialysebehandling , mekaniske ventilation eller amputation af en septisk ende .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------