Position: sygdoms > 8 >

oplysninger om malaria i Afrika

   Malaria er en parasitær sygdom, der overføres af myg . Malaria er livstruende , og resulterer i mindst én million dødsfald hvert år . Ifølge Centers for Disease Control og Forebyggelse , forekommer 90 procent af malariadødsfald i Afrika syd for Sahara . De fleste af disse dødsfald blandt børn . Der findes effektive teknikker til at bekæmpe , kontrollere og behandle malaria , men mange af dem er dyre og er ikke tilgængelige for folk i fattige lande

Typer


Der er fire typer af malaria , der hver er forårsaget af en anden række encellede Plasmodium parasitter . Disse typer omfatter P. malariae , P. ovale , P. vivax og P. falciparum , ifølge Verdenssundhedsorganisationen . P. falciparum er den mest almindelige type af Plasmodium i Afrika syd for Sahara .

Effects


malaria ind i den menneskelige blodbanen , når en inficeret myg tager en blodprøve måltid. Parasitten inficerer de røde blodlegemer , lever og immunforsvar , der forårsager høj feber , hovedpine , opkastning og andre influenzalignende symptomer . Malaria kan dræbe ved tilstopning kapillærerne , der bringer blod til hjernen og ved at ødelægge røde blodlegemer , hvilket resulterer i blodmangel .

Slaget


Der er ingen trylleformular for at bekæmpe malaria . Kontrollere spredningen af sygdommen indebærer kontrollerende myg populationer , beskytte folk fra bid med insekticider og myggenet , og behandle dem , der allerede er smittet med IV væsker og medicin til at kontrollere temperatur og blodgennemstrømningen . Ifølge hjemmesiden Afrika Fighting Malaria , afhænger forebyggelse i en stor del af samarbejdet mellem lokalsamfundene . Enkeltpersoner skal acceptere at sove under beskyttende net , og for at give deres hjem skal sprøjtes med insekticider , f. eks .

Re fremspiring

de sidste mange årtier er der sket globale humanitære organisationer som Verdenssundhedsorganisationen , Centers for sygdomskontrol og forebyggelse, eller CDC og andre lancere en massiv indsats for at bekæmpe malaria i Afrika . Men i det sidste årti er satserne for malaria infektioner og dødsfald steget dramatisk . CDC lister flere mulige årsager til dette genopstod i Afrika , herunder udviklingen af behandlingen-resistente stammer af Plasmodium , borgerlige uroligheder , migration af ikke- immune populationer og skiftende regn .

Forskning

Der er i øjeblikket ingen vaccine til at beskytte mennesker fra Plasmodium , men der er mange personer, der har en naturlig immunitet over for infektioner . Denne naturlige immunitet er i øjeblikket undersøgt af CDC i håb om at identificere sit udspring i DNA . CDC og Verdenssundhedsorganisationen arbejder i øjeblikket på at finde alternative medicin behandlinger for udryddelse behandlingsresistente Plasmodium , og om alternative pesticider til udryddelse af pesticid-resistente myg .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------