Position: sygdoms > 8 >

patofysiologiske proces af HIV & smerte

   Human immundefekt virus ( HIV ) er en alvorlig sygdom, der påvirker immunsystemet , hvilket gør det stadig vanskeligere for kroppen at forsvare sig mod infektioner . Mennesker med HIV opleve en masse smerte af sygdommen . Patofysiologi er læren om ændringer som følge af en skade eller sygdom . Processen med HIV og den smerte den forårsager vil være forskelligt for hver patient , men der er nogle smerter fælles for alle de syge

hiv Medicin


Der er ingen kur mod HIV , men der er omkring 30 lægemidler , der er blevet FDA godkendt til behandlingen . Det er svært at finde den nøjagtige kombination af lægemidler, som vil arbejde for den enkelte , og nogle lægemiddelkombinationer kan medføre yderligere smerter af en eller anden slags . Enhver smerte en HIV -patient erfaringer bør rapporteres til en læge med det samme . Medicin kan ændres for at forsøge at lindre smerter og tests kan gøres for at se, om det skyldes en ekstra lidelse . En læge bør høres , før du tager nogen medicin til behandling af smerter.

Perifer neuropati


Nogle hiv medicin skader nerveender . Denne skade normalt forårsager smerte i fødder , hænder og ansigt , og er blevet beskrevet som prikken , følelsesløshed og brændende . Som nerve degeneration fortsætter smerterne forværres og bliver mere hyppige . Der er ingen FDA godkendte behandlinger for perifer neuropati . Visse lægemidler , såsom acetaminophen og acetylsalicylsyre kan bidrage til at lette milde smerter , men kan forstyrre med HIV medicin . Massage og akupunktur har været kendt for at lindre smerter forårsaget af perifer neuropati .

Mavesmerter


Visse medikamenter også forårsage mavesmerter , samt forårsager bugspytkirtlen til at blive betændt , hvilket kan også forårsage smerte . Menstruation kan også gøres mere smertefuld af HIV , og sygdommen forårsager Lidende til at blive mere modtagelige for sygdomme , der forårsager mavesmerter . Efterhånden som sygdommen skrider frem, vil så forekomsten af disse infektioner som regel stige. Smertestillende medicin kan hjælpe med at lindre smerten , men kan forstyrre HIV medicin .

Hovedpine

Hovedpine er et almindeligt symptom på hiv . De er forårsaget af muskel belastning , stress og nogle gange er en bivirkning af medicin . Efterhånden som sygdommen skrider frem, kan hovedpine blive hyppigere og mere smertefuld . Der er mange i håndkøb medicin , der kan behandle hovedpine smerter , såsom acetaminophen , ibuprofen og acetylsalicylsyre .

postherpetisk Pain

Folk, der lider af hiv også ofte har indgået aftale herpes . Herpes er , som HIV , en livslang sygdom, der forårsager sår at åbne på huden . Efter herpetisk sårene er helet i HIV ramte kan der en dvælende smerte . Over -the-counter cremer er til rådighed til at behandle herpetisk sår , og anti-svampe medicin kan være nødvendig for at hjælpe med at behandle symptomerne og smerten . Anti-svampe medicin kan reagere med HIV medicin .

led-og muskelsmerter

led-og muskelsmerter er en uheldig del af aldringsprocessen generelt . Dog kan folk med hiv lider af mere alvorlig muskel -og ledsmerter forårsaget af leddegigt , mangel på motion og aldring . Der er en række behandlinger for muskelsmerter , såsom varme pakninger og cremer til rådighed i apoteker . Massage kan også afhjælpe led-og muskelsmerter . Behandlinger , der indeholder medicin kan påvirke HIV medicin .

Infektion

HIV gør Lidende mere modtagelige for infektion med andre betingelser, som den angriber immunforsvaret . Efterhånden som sygdommen skrider frem, kan flere infektioner være lidt og bliver gradvist værre , da kroppen bliver mindre og mindre i stand til at bekæmpe dem . Behandlinger for disse infektioner , vil afhænge af arten af infektionen , og den medicin , der bliver udtaget til hiv.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------