Position: sygdoms > 8 >

serotonin vs dopamin for OCD

   Obsessiv-kompulsiv sygdom , eller OCD , er en psykisk sygdom , der påvirker mange mennesker . De mest almindelige symptom på OCD er en manglende evne til at styre tvangspræget adfærd . To kemikalier, der kan bidrage til uorden , og kan bidrage til at behandle den i kontrollerede mængder , er serotonin og dopamin

obsessiv-kompulsiv sygdom


Obsessiv-kompulsiv sygdom blev engang betragtet som en relativt sjælden sygdom . En nylig undersøgelse fra McMaster University i Canada har imidlertid hævdet, at det kan være dobbelt så udbredt som skizofreni . Symptomer på lidelse kan nævnes tvangspræget frygt og en anmassende ønske om orden . Folk , der lider af OCD kan også tvangsmæssigt udføre opgaver og handlinger , såsom rengøring , vender lyset tænder og slukker og gemme containere .

Serotonin


Serotonin har været knyttet til OCD i temmelig lang tid . Ingen konkret årsag til OCD er fundet indtil videre , men en mangel på serotonin kan bidrage til uorden . Serotonin er et kemikalie i hjernen , som bærer meddelelser mellem nerveceller og hjælper med at forhindre dig fra at gentage opgaver .

Dopamin


Dopamin er et andet budskab -bærende kemikalie, der er fundet i det centrale område af hjernen . For meget dopamin i hjernen kan bidrage til OCD , og stigninger og fald i dopamin-niveauet har også været knyttet til andre betingelser , såsom Parkinson 's sygdom .

Behandling

Narkotika fokuseret på at nedbringe dopamin niveauet og øge serotonin-niveauet i hjernen kan hjælpe i behandlingen af OCD . Sådanne lægemidler omfatter clomipramin , fluoxetin , sertralin , paroxetin og fluvoxamin . Men medicin skal ikke være den eneste form for behandling for denne tilstand . Adfærdsterapi , hvor patienten præsenteres med faktorer , der udløser deres lidelser , kan også bidrage til at lette symptomerne på OCD .

Overvejelser

Det er vigtigt ikke at selv diagnosticere . Enhver lægemidler, der anvendes til at ændre niveauet af serotonin og dopamin i hjernen kræver en recept . Konsultere en læge, før man overvejer de eventuelle behandlingsmuligheder for OCD .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------