Position: sygdoms > 8 >

esophageal brændende forårsaget af kemoterapi

   Esophageal brændende er ofte forårsaget af gastroøsofageal reflukssygdom ( GERD ) . Og groft 30 procent af de voksne oplever symptomer cirka en gang om måneden , siger Chemocare. com . I GERD , kan mavesyre tilbage op i spiserøret fra høj syre kost , hvor citrusfrugter , fedt og koffein , blandt andet problem fødevarer , der forbruges . Refluks kan også opstå , når den esophageal ventil , der forhindrer syre fra rejser op i spiserøret bliver svag . Hvad mere er , kan GERD skyldes administration af kemoterapi narkotika , rapporter BreastCancer . org . Men nødhjælp er relativt let at opnå

Betydning


Kemoterapi medicin er udformet til at målrette kræftceller , som deler sig hurtigt . Desværre , det normale endotelceller af tarmen også kløft på en hurtig tempo og er ude af stand til at passere den lægemidlets rækkevidde. Når disse endotelceller er dræbt i løbet af kemoterapi , kvalme og mavebesvær er ofte resultatet . Kræft i sig selv forårsager udmattelse og træthed er fælles med kemoterapi behandlinger . Forbedret levering og celle målretning kunne gå en lang vej at forbedre kemoterapi 's effektivitet .

Antinausea


Kvalme og fordøjelsesbesvær ikke altid betyde en kræftpatient lider af esophageal afbrænding . For nogle mennesker , . disse symptomer signal forstoppelse Fortæl din læge, hvis det synes du ikke har regelmæssig afføring . Men hvis du og din læge beslutter , at du lider med fordøjelsesbesvær eller halsbrand fra din kemoterapi , kan hun ordinere en anti-kvalme medicin . Dette kan tages sammen med medicin for halsbrand . Vær sikker på at holde styr på dine symptomer og lad din læge kender dem .

Symptomer


Tegn på halsbrand fra spiserøret irritation kan være mere end bare en øm , brændende fornemmelse i halsen og brystet . Nogle mennesker oplever smerter i midten af ryggen og har hoste Jaguarer . Men det er snarere almindeligt at have en sur eller bitter smag i bagsiden af halsen eller i munden . En anden indikator er for brændende fornemmelse , mens du ligger fladt eller endda i en lidt tilbagelænet holdning .

Managing Halsbrand

Der er en række foranstaltninger både raske personer og kræftpatienter kan tage for at lindre symptomerne på halsbrand . Undgå at spise noget to til tre timer før sengetid ; holde hovedet hævet , når du er på din ryg , og hvis du ryger , stoppe, begrænse dit indtag af koffein eller undgå det helt , undgå alkohol , chokolade og fedtholdige og krydret mad , og hvis du er overvægtig , mister så meget som du kan .

Narkotika

Den kraftfulde lægemidler til rådighed til bekæmpelse af halsbrand kan inddeles i to brede kategorier . Der er H2 -blokkere , der mindsker mavesyren sekreter , og proton-pumpe hæmmere , som stort set stopper sekret helt . Narkotika i disse to grupper er tilgængelige i håndkøb . H2 -blokkere omfatter famotidin ( Pepcid ) og ranitidin ( Zantac ) . Proton-pumpe hæmmere er beregnet til kortvarig brug . Et par eksempler er lansopraxole ( Prevacid ) og esomeprazol ( Nexium ) .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------