Position: sygdoms > 8 >

hvad er en hyperstartle svar ?

   Alle har et svar , når forskrækket . Folk hopper på høje lyde eller pludselige bevægelser . Dette er en forskrækkelse svar . reagerer stærkt til normal stimuli , at de fleste mennesker ville ikke finde overraskende eller reagere særlig stærkt til overraskende stimuli er kendt som en hyperstartle svar eller hyperekplexia ( bogstaveligt , "overdreven overraskelse " )

Identifikation


Hyperekplexia skyldes som regel en genetisk sygdom og er oftest diagnosticeret i den tidlige barndom . Spædbørn med hyperekplexia viser en usædvanlig kraftig forskrækkelse reaktion , som får deres øjne til at lukke og deres lemmer for at udvide . De er overladt i stand til at bevæge sig , mens dette sker . Disse babyer også vil udstille krop stivhed i vågen tilstand . Stivhed bliver værre , når barnet er holdt eller rørt og forsvinder under søvn .

Historie


Hyperekplexia blev først officielt anerkendt i 1962 . To læger konstaterede de klassiske tegn på sygdommen i flere spædbørn , herunder stivhed , stærke hjernestammen reflekser og overdrevne startle svar . Siden da har forskere opdaget det muterede gen , der forårsager den arvelige sygdom . Fremskridt inden for genetisk testning og behandlinger er med til at diagnosticere og behandle denne tilstand .

Overvejelser


Spædbørn med hyperekplexia er i risiko for komplikationer . Hip misdannelser , brok og endda vuggedød ( SIDS ) er blevet knyttet til hyperekplexia . Heldigvis kan hyperekplexia kan diagnosticeres hurtigt efter fødslen , hvilket giver mulighed for hurtig og tidlig behandling . Dette kan forhindre, at visse komplikationer og giver også mulighed for identifikation og behandling af problemer , når de opstår . I tilfælde af hyperekplexia , er behandling bruges til at afbøde symptomer, fordi årsagen ikke kan behandles eller helbredes .

Årsag

Den hyperekplexia set hos spædbørn er resultatet af en genetisk mutation . Denne mutation forhindrer glycin receptorer fra at fungere korrekt . Fordi glycin receptorer er så ufølsomme at glycin , spinal hæmning falder , hvilket resulterer i en overdreven forskrækkelse svar . Mens dette svar er blevet mere afdæmpet med tiden , er der ingen kur mod den genetiske mutation .

Misforståelser

Sygdomme præsenterer sig med en overdreven startle svar ofte kan være fejldiagnosticeret . Spædbørn med hyperekplexia har længe været diagnosticeret med epilepsi og andre epileptiske anfald på grund af deres stivhed og stærke immobilisering når udstiller en forskrækkelse svar .

Post-Traumatic Stress Disorder

I sjældne tilfælde kan en hyperstartle svar kan erhverves senere i livet . Dette har været set oftest inden for post- traumatisk stress lidelse . Men , årsagen er forskellig fra årsagen til hyperekplexia og er psykologisk snarere end neurologiske eller genetiske . Snarere end en ukontrollabel fysisk respons på stimuli , kan PTSD ramte opleve en stærk forskrækkelse svar i upassende situationer, der udløser erindringer om traumer . Der er behandling for denne tilstand , og i modsætning til dem med hyperekplexia , kan PTSD ramte i sidste ende at slippe af med deres hyperstartle svar .

Andre betingelser

Mange andre neurologiske og psykologiske forhold , herunder Tourettes syndrom og " Mad Cow Disease ", undertiden til stede med en hyperstartle svar som et symptom . Psykiatere kan have en vanskelig tid at diagnosticere deres patienter , fordi en hyperstartle svar ikke er tegn på nogen særlig psykologisk tilstand . De skulle bruge til at se på patientens tilstand i det hele , frem for at fokusere på nogle få symptomer .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------