Position: sygdoms > 8 >

introduktion til klinisk farmakokinetik af anticancermedicin

   Klinisk farmakokinetik af anticancermedicin er studiet af virkningerne af et lægemiddel på kroppen , eller mere præcist som studiet af aktionerne i kroppen på et lægemiddel . Dette omfatter de dele af kroppen , at stoffet påvirker , hvordan lægemidlet optages i kroppen og hvor længe det forbliver i kroppen , før det er udskilt som et affaldsprodukt

Betydningen


Den kliniske farmakokinetik anticancer narkotika er vigtige for dosering , administrationsvejen-enten ved injektion eller ved mund- og dosering frekvens for forskellige patienter med forskellige former for kræft . Forståelse kliniske farmakokinetik hjælper læger minimere toksiske bivirkninger og samtidig maksimere de positive virkninger af disse potente lægemidler , ifølge håndbogen mod kræft farmakokinetik og farmakodynamik.

kræftceller


Kræftceller adskiller sig fra normale celler , da de kan vokse hurtigt uden de normale mekanismer på plads til at stoppe unormal cellevækst , og de kan metastaserer-betyder, at de har evnen til at flytte til og vokse i en anden del af kroppen , der fører til omfattende skader . Forståelse farmakokinetik hjælper forskere at udvikle lægemidler med henblik på at dræbe kræftcellerne .

Absorption


Absorption af anticancermedicin afhænger af forskellige kemiske egenskaber af stoffet , herunder administration ruten . Anticancer narkotika er givet mundtligt , intravenøst , subkutant eller under huden , intramuskulært og intra-arterially , hvilket betyder indsprøjtes i en arterie . Alle metoder er berørt af biotilgængeligheden, eller størrelsen af det stof nå blodet . Effektiv optagelse af kræftlægemidler afhænger også af din alder og tilstand .

Distribution

Fordeling af anticancer narkotika i kroppen afhænger af de specifikke kemiske egenskaber af stoffet . Andre faktorer , såsom evne til at binde sig til visse proteiner , som begrænser lægemiddeldistribution-evne til at binde sig til bestemte væv og evne til stof til specifikt retter sig mod kræftceller , også påvirke fordelingen , acocrding til Handbook of anticancer farmakokinetik og farmakodynamik .

Metabolisme

Drug stofskifte er , når din lever bruger specifikke systemer for at ændre det stof , så den nemt kan bruges og udskilles af kroppen . Lægemiddelmetabolisme kan føre til aktivering eller deaktivering af et kemikalie. Hvor hurtigt det sker , er meget vigtig for vurderingen af virkningerne , at kræftbehandlingsmiddel har på din krop og hvor længe effekten varer .

afskaffelse

De fleste lægemidler elimineres fra kroppen gennem nyrerne i urinen . Elimineringen proces er særligt berørt i de ældre som nyrefunktion typisk falder med alderen . For de ældre på anticancer narkotika , ændre læger dosis i henhold til hvor godt nyrer fungerer med henblik på at minimere risikoen for at udvikle toksiske bivirkninger . Afhængigt af hvordan de er metaboliseres , kan anticancermedicin også elimineret i fæces , gennem sved , gennem åndedrættet og via modermælken . Hvis du ammer og anticancer medicin , kan din læge råde dig til at bruge formel i stedet .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------