Position: sygdoms > 8 >

jern & osteoporose

   Knogleskørhed er en sygdom , der gør knoglerne bliver skrøbelige og nemt splittede . En overskydende jern kan være en medvirkende faktor eller årsag . Jern kan påvirke de celler , der opretholder knoglestruktur og styrke . Genetiske sygdomme eller miljømæssige faktorer såsom rygning kan forårsage jernophobning

Du skal bruge: .
Rulle af Surgitube rørformede gaze
Applikator.
Kirurgisk tape .
Saks.

Om Osteoporose


Osteoporose falder knogletæthed . Ofte er der ingen symptomer , og en knogle fraktur er den første indikation af osteoporose . Efter et brud opstår , vil en læge normalt gør en knogletæthed scanning for at afgøre, om tæthed er lav . Knogleskørhed har ingen kur , men det kan behandles med medicin , der genopbygge knoglestyrke og massefylde .

Iron


Et overskydende beløb af jern kan medføre osteoporose eller lav knogletæthed . En undersøgelse af 87 patienter med arvelig hemochromatosis , en arvelig tilstand, der forårsager jernophobning , viste , at 25 procent havde osteoporose og 41 procent havde osteopeni eller mindre alvorlige lav knogletæthed . En mere alvorligt tilfælde af jernophobning resulterede i en lavere knogletæthed end en mindre alvorlig sag , som viser en sammenhæng mellem overskud af jern og lav knogletæthed .

knogledannelse


Jern kan undertrykke dannelsen og funktionen af osteoblaster og osteoklaster , de celler ansvarlige for at opretholde knogle sundhed . Osteoklaster opsuget ben og bryde det ned , frigøre sit mineraler ind i blodbanen . Derefter osteoblaster genopbygge knoglen , bevare sin styrke og integritet . Jern griber mere med funktionen af osteoblaster , stoppe nye knogle syntese og dannelse , som kan gøre knoglerne svagere og mindre tæt .

overskydende jern Årsager

Visse betingelser , såsom HIV , rygning , alkoholmisbrug og overgangsalder kan øge mængden af jern i kroppen. Sygdomme såsom arvelige hemochromatosis generelt bag de mest alvorlige tilfælde af jernophobning , men nogen sygdom , der skaber overskud af jern i kroppen kan forårsage eller forværre knogleskørhed .

andre risikofaktorer

Ældre mennesker er mere tilbøjelige til at udvikle knogleskørhed , og kvinder er diagnosticeret fire gange oftere end mænd . En familie historie af skrøbelige knogler eller knogleskørhed kan også sætte en person i fare . Rygning og alkoholisme kan falde knogletæthed . En lav-calcium kost og overdreven koffein og natrium kan også være risikofaktorer . En kost med højt calcium sammen med en aktiv livsstil kan hjælpe med at forhindre knogleskørhed .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------