Position: sygdoms > 8 >

lichen planus & metal forgiftning

   Lichen planus er en almindelig sygdom, der påvirker huden , negle og slimhinder voksne i alderen mellem 30 og 70 år. Det skaber pletter af læsioner , der kan vare et stykke tid og nogle gange kræver behandling . Årsagen til sygdommen er ukendt , men mange patienter har bemærket en sammenhæng mellem brugen af metal dentalmaterialer og påbegyndelsen af symptomer-et link fandt usædvanligt ved American Academy of Dermatology

Om Lichen Planus


Lichen planus er en inflammatorisk tilstand , der kan producere specifikke symptomer på hud, negle , hovedbund , munden væv og kønsdelene . På huden, producerer det en rødlig-lilla , kløende udslæt med flade bump eller en hvid , Lacy udseende . I munden , kan det producere en brændende fornemmelse , ømme gummer , ømhed når de spiser eller tandbørstning og en metallisk smag . Lichen planus er ikke smitsomme . Teorier om årsagen til sygdommen foreslå det er en allergisk eller autoimmun reaktion . Personer med hepatitis C , har en øget risiko for kontrahering lichen planus . Sygdommen kan forårsage alvorlige kløe eller sår i munden , eller det kan være forholdsvis mild og kræver ingen behandling .

Lichen Planus og Dental Metals


Ifølge Mayo Clinic hjemmeside , reaktioner på metal dental materialer er en anerkendt årsag til lichen planus . En patch test at afgøre, om der er en allergisk reaktion på visse metaller vil hjælpe lægen diagnosticere lichen planus . En hud eller læsion biopsi vil også bekræfte diagnosen .

Forskning Lichen Planus og Dental Metals


The National Institutes of Health citerer en række undersøgelser , der tyder på en sammenhæng mellem reaktioner på tandlæge metal i nogle mennesker og lichen planus , men ingen afgørende årsag og effekt er blevet foreslået . Guld , kviksølv og sølv er nogle af de materialer, som har været knyttet til lichen planus problemer .

Behandling Lichen Planus

Behandlinger for lichen planus af huden indeholder antihistaminer for at reducere kløe , kortikosteroider for betændelse , nethinde behandlinger og lys behandlinger . Lichen planus i munden behandles med medicineret skylninger eller spray , som beroliger den mundtlige væv og reducere størrelsen af læsioner . Kortikosteroider gel eller salve kan anvendes på munden væv , og oral medicin kan også blive nødvendigt . Immundæmpende medicin kan ordineres , selvom disse har bivirkninger . I svære tilfælde kan det dentale metaller skaber reaktionen i munden væv fjernes .

Beskyttelse mod Dental Metal Reaktioner

Hvis du er plaget af en løbende , kløende udslæt , der ikke reagerer på sædvanlig behandling , eller hvis du eller din tandlæge meddelelser enhver ændring i væv af din mund , kan du have en allergisk eller autoimmun reaktion på den metal dental materialer, der anvendes . Rådføre sig med en læge for en korrekt diagnose og behandling . Diskutere alternative materialer med din tandlæge til at se , om der findes andre muligheder .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------