Position: sygdoms > 8 >

virale søm sygdomme

   Vorter er en fælles virusinfektion , der kan vokse i huden omkring eller under dine negle . Når vorter vises under dine negle eller tånegle , omtales de som subungual vorter . I modsætning til vorter fundet andre steder på din krop , kan subungual vorter være ret smertefulde og det er svært at helbrede

Årsager


Vorter er forårsaget af human papillomavirus , som er placeret i nederste lag af hudens epidermis . De forekommer hyppigst hos børn og unge voksne . Ifølge American Academy of Dermatology , folk, der bider negle eller hakke i hangnails synes at være særligt sårbare over for subungual vorter , fordi de bryder overfladen af deres hud , som gør det muligt virus at trænge ind i nailbed . Manicure, hvis den udføres aggressivt , eller mindre skader kan også øge din sårbarhed . Mennesker med nedsat immunforsvar , som f. eks dem med AIDS eller lymfom , og folk på kemoterapi også er mere modtagelige for vorter .

Komplikationer


Nails kan blive misfarvet . Fordi subungual vorter vokser under en negl , kan der dannes overtryk i de berørte finger eller tå , som kan blive meget smertefuldt . Hvis de ikke behandles , kan subungual vorter fordreje søm vækst og forårsage neglen til at løfte væk eller løsne sig fra huden .

Behandling


Vorter kan løse spontant , men nogle hængende i årevis . Ifølge en artikel lagt ud på American Family Physicians hjemmeside , både receptpligtige og over -the-counter præparater , der indeholder salicylsyre kan frembyde en effektiv behandlingsmulighed for subungual vorter . Iblødsætning det berørte område i varmt vand , før du anvender salicylsyre kan tillade medicin til at trænge dybere ind i vorten . At styre resistente vorter , artiklen foreslåede aktuelle brug af Retin-A eller Efudex , alene eller i kombination . For at undgå irritation , bør de anvendes på forskellige tidspunkter af dagen . Bemærk, at du vil kræve en recept fra lægen for disse forberedelser , og at hverken er indiceret til behandling af subungual vorter .

Din læge kan hjælpe

En læge kan være nødvendigt at fjerne en del af din negl for bedre adgang til vorte . Når den vorte er mere tilgængeligt, kan en læge prøve det medicinske behandlinger , der er beskrevet tidligere eller kryoterapi , en procedure, hvor flydende kvælstof er anvendt på vorte at fryse det , dræber de berørte celler . En læge kan også vælge at prøve kuldioxid ( CO2 ) laser behandling til at fordampe vorte . CO2 terapi har vist sig at være mere effektiv end kryoterapi .

utraditionel Terapier

Nogle mennesker siger , at gaffatape er en effektiv behandling af subungual vorter . De anbefaler, at du ruller gaffatape omkring den sygdomsramte negle to gange , og lad den på plads i seks til syv dage . Hvis vorten ikke forsvinder, kan du prøve en tykkere rulle gaffatape i yderligere seks dage. Naturlægemidler også markedsføres til at fjerne vorter . Effekten og sikkerheden af disse behandlinger er ikke blevet vurderet af US Food and Drug Administration .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------