Position: sygdoms > 8 >

svimmelhed fra urinvejsinfektion

   Du har sikkert oplevet ubehagelige symptomer på en urinvejsinfektion ( UTI ) på et eller andet tidspunkt . Hvad du måske ikke være opmærksom på, at de symptomer, der advaret dig opmærksom på tilstedeværelsen af infektion ikke kan være til stede hos ældre mennesker, der udvikler urinvejsinfektioner . I stedet for den klassiske kløe , svie og hyppig vandladning, er ældre mennesker mere tilbøjelige til at udvise kognitive symptomer såsom forvirring , usikkerhed på benene og svimmelhed

urinvejsinfektioner


En UTI er en infektion af en del af urinvejene . Dette omfatter urinrøret , eller det rør, som tillader os at udvise urin fra blæren , urinlederne , eller rørene , der bærer urin fra nyrerne til blæren , blære . og nyrer

Symptomer


Mest mennesker med urinvejsinfektion har symptomer , der fokuserer på bækken området . Disse kan omfatte vandladningstrang , tisser ofte , brændende smerter, mens urinating , urin, der er uklar , mørk eller rosa farve, ildelugtende urin og bækkensmerter . Nogle mennesker oplever også feber og kulderystelser .

Symptomer i Ældre


Meget ofte har ældre mennesker ikke oplever bækken-centreret symptomer , som yngre mennesker gør . I stedet de første tegn på en urinvejsinfektion i en ældre person vil kunne ske en ændring i kognitiv status . Nogen, der er som regel orienteret kan blive forvirret . Andre symptomer er svimmelhed , dårlig motorik og en øget risiko for fald . Hvis din ældre elskede har en pludselig opstået nogen af disse symptomer , få ham eller hende evalueret for en UTI .

Identifikation

Tilstedeværelsen af en UTI er let identificeres ved hjælp af en urinanalyse ( UA ) . Alle, der er nødvendige for en UA er et lille udsnit af urin . Nogle læger også vil køre en kultur og følsomhed ( C S ) for at fastslå det bakterier, der forårsager infektionen . Dette fortæller lægen , der antibiotika mest effektivt vil behandle infektionen . En UA tager kun et par minutter at udføre. A C S kan tage to til tre dage .

Behandling

Behandlingen af en UTI er et kursus af antibiotika . Hvis lægen udførte en C S , vil han eller hun ved præcis , som antibiotika til at ordinere . Dog vil nogle læger hellere ikke vente på resultaterne af en C S , før du begynder behandlingen . I dette tilfælde vælger lægen en bredspektret antibiotika , eller et antibiotikum, som behandler de mest almindelige typer af urinvejsinfektioner . Både fysiske og kognitive symptomer som regel begynde at klare inden for en dag eller to på iværksættelse af antibiotika , men det er vigtigt at fortsætte med at tage de antibiotika , selv efter at du begynder at føle dig bedre .

Forebyggelse /Solution

Ældre patienter er særligt sårbare til urinvejsinfektion skyldes fald i immunsystemet og en svækkelse af musklerne i blæren . Hvis du er med til at pleje en ældre elskede , så sørg for at holde hans eller hendes kønsdelene så rene som muligt , og opfordre ham eller hende til at drikke masser af væske . Endelig , så prøv at undgå, at din elskede catheterized . Hvis han eller hun har en indlagt kateter , skal du sørge for det er ændret den tidsplan for at undgå bakterier opbygge .

Advarsel

Fordi en UTI i en ældre person ofte skaber forvirring og svimmelhed , en ældre mand eller kvinde med en UTI er ofte særligt sårbare over for fald . Hvis du ved eller har mistanke om , at din elskede har en urinvejsinfektion , tage ekstra forholdsregler for at forhindre faldende , såsom at gå med din elskede eller at lade ham eller hende bruge en stok eller en rollator .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------