Position: sygdoms > 8 >

teknologi i protetiske ben

   Fremskridt inden for proteser teknologi er ved at ændre den måde, samfundet opfatter dem , der befinder sig i besiddelse af færre lemmer end normalt . Med adgang til de rigtige teknologier , til personer , der brugte opfattes som " deaktiveret " er nu på en jævnt underlag , hvis ikke i besiddelse af " super-evner " . Det er især mærkbart i tilfælde af underekstremiteterne . For eksempel kan sydafrikanske atlet Oscar Pistorius løbe fra og overleve " i stand rørige " atleter på banen , selv om hans underben var amputeret , da han var et år gammel , og para-atlet og model Aimee Mullins kan trygt skridtlængde på catwalken på protetiske ben Designet af fashionista Alexander McQueen .

Blade Running


En protese ikke nødvendigvis at være et simulakrum af den ægte vare . Ben proteser designet til høj hastighed kører som dem, der anvendes af Oscar Pistorius er ikke inspireret af menneskelige ben , men af dem, der Cheetah . Selv da , ligheden er svært at se . Athletic Cheetah ben er ofte beskrevet som klinger , kulfiber fjedre bøjet i form af en segl . Udformning maksimerer den energi tilbage af benet , så når fødderne ramte jorden energien bliver skubbet tilbage mod sprinter , som driver ham fremad . Imidlertid ikke udformningen af benet ikke mulighed for stationær balance og brugeren skal køre eller falde , hvilket gør atletisk ben uegnet til dagligdagen .

Bionic Ben


Den tilsyneladende enkle handling at gå kræver utallige mindre justeringer i musklerne i knæ og ankler med henblik på at tilpasse sig ændringer i terrænet eller i hastighed gangart . Traditionelle proteser kan ikke foretage disse justeringer ved sig selv , hvilket kræver ekstra indsats og koncentration på siden af den bruger eller fører til unaturlige udseende gangarter . Mange moderne proteser har bioniske teknologi, men hvor mikroprocessorer give den elektriske knæ og ankler til at reagere på ændringer i hældningen på terrænet , at tilstedeværelsen af trappen , eller blot til de ekstra impuls påkrævet, når brugeren stande fra en stol .

smukke ben


Fordi proteser ses ofte som medicinsk udstyr , deres design har tendens til at prioritere funktion , komfort og omkostningseffektivitet . For brugerne kan imidlertid proteser blive en del af deres kropslige selvopfattelse , hvilket gør æstetiske overvejelser vigtige . For eksempel bærer para-atlet , model og aktivist Aimee Mullins carbon-fiber ben dækket med en polyurethanskum skulpturelle både hendes specifikke anmodninger og den æstetiske fantasi ortopædisk bandagist , der giver et liv -lignende udseende ned til kapillærerne , vener , modermærker og endda tatoveringer . I modsætning til den gennemsnitlige ben protese , er der dybest set designet til at arbejde med ortopædiske sko , hendes har fødder placeret i forhold til at bære høje hæle .

Myoelectric

En ideel protese lemmer vil blive kontrolleret af vilje bæreren , ligesom en rigtige. Myoelectric ben tager et skridt i denne retning ved at opdage den naturlige el opgivet af musklerne i stumpen og bruge det til at udløse elektromekaniske komponenter af protesen . Brugen af denne teknologi er mere udbredt i proteser til øvre lemmer , hvor fine kontrol er altafgørende . Men nogle proteser ben bruge denne funktionalitet også , da deres anvendelse kan bidrage til at opnå en mere naturlig gang , og giver mulighed for en hurtigere tilpasning af nye brugere .

Ulemper

Den primære ulempe af proteser ved hjælp af avanceret teknologi er i deres høje omkostninger , som hvad der anses for lægeligt nødvendig for amerikanske forsikringer normer er ofte , hvad kan få brugeren fra sengen til toilettet . Dette placerer ben ligesom de Aimee Mullins ( hvis konstruktion tager en tekniker to uger til forme ) eller hos Pistorius ( lavet af dyre kulfiber ) ud af rækkevidde den gennemsnitlige bruger .For brugere interesseret i konkurrence mod " stand rørige " atleter , kan sport lovgivning være problematisk , da proteser undertiden er klassificeret som en "unfair fordel " . Også , protese brugernes behov for at planlægge ekstra tid , når de rejser med fly , da deres lemmer er ofte genstand for flere sikkerhed scanninger .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------