Position: sygdoms > 8 >

tatovering blæk & hårfarve allergi

   Allergiske reaktioner over for både hårfarve og tatovering blæk er sjældne og forekommer ikke i et stort antal mennesker . Men for folk, der normalt bruger oxiderende hårfarver og hennatatoveringer kan forbindelsen mellem disse to forskellige allergier har en fælles kilde . Som med alle allergier, at blive diagnosticeret korrekt , bør en læge 's udtalelse søges

Forbindelse mellem hår Dye og henna-tatoveringer


Den fælles tilslutning for personer, der er allergiske over for både hårfarver og hennatatoveringer er deres følsomhed over for paraphenylenediamine ( PPD ) . Så mange som to tredjedele af de hårfarvemidler kommercielt tilgængelige i dag bruger PPD som en primær farve ingrediens . Denne fælles kemisk stof kan også findes i tekstiler , kosmetik , trykfarver og sort gummi .

Symptomer


Mennesker , der lider af en allergisk reaktion over for PPD kan udvikle allergisk kontakteksem , hvilket resulterer i udviklingen af granulomer , rødme og kløe eller brændende fornemmelse i det berørte område . Kontakturticaria er et mindre fælles reaktion , som forårsager røde pletter over hele kroppen , hvæsen , svært ved at synke , nysen og opkastning . Endelig , selv om sjældne , nogle tilfælde af anafylaktisk chok , hvilket resulterer i et fald i blodtrykket blandet med hævelse , der blokerer luftvejene , er blevet rapporteret som værende forbundet med PPD allergi .

Behandling


For at behandle den kontakt dermatitis , Vask det berørte område med en mild sæbe til at fjerne overskydende farve og derefter anvende enten en 2 procent brintoverilte opløsning eller en komprimere kalium granatæble i 1:5000 fortynding . At berolige tæthed i huden , anvende en kølet dressing af olivenolie og lime . Til ekstreme symptomer , såsom kontakturticaria eller anafylaktisk shock , bør lægehjælp søges straks .

Undgå PPD Følsomhed

Hold dig væk fra alle hårfarver , der anvender en oxidation , som regel genkendes ved at komme i en 2- flaske sæt, der skal blandes , før du anvender det til håret . Bær beskyttende tøj , hvis udsat for PPD er en arbejdsbetinget risiko , hvor du arbejder . Desuden er PPD bruges i nogle lokalanalgetika , så informere din læge om din allergi eller følsomhed , før de undergik operation .

Andre mulige årsager

For både hårfarver og tatoveringer , kan latex handsker benyttes af den person, der anvender hårfarve eller tatoveringer til din krop . Hvis du har en historie af latex følsomhed , kan dette være den sande årsag til Deres allergiske reaktioner , ikke PPD , der bruges på dig . Hvis du opdager, at du er allergisk over for latex , så spørg dit hår stylist eller tatovering kunstner til at bruge ikke- latex handsker , som er let tilgængelige fra mange forhandlere.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------