Position: sygdoms > 8 >

døv & stum kommunikation

   Mange døve og stum mennesker kommunikerer med tegnsprog . Andre bruger tale læsning . I situationer, hvor døve har svært ved at kommunikere med andre , kan de blot skrive noter og kommunikere på den måde

former for Tegnsprog


I USA , den mest anvendte form for tegnsprog er amerikansk tegnsprog ( ASL ) . ASL har sin egen grammatik og syntaks og adskiller sig meget fra både mundtligt og skriftligt engelsk . Nogle døve mennesker bruger andre former for tegnsprog , som f. eks Underskrevet engelsk . Underskrevet engelsk ligner talt engelsk nærmere . I andre lande , bruge folk andre former for tegnsprog .

Fordele ved tegnsprogs


Tegnsprog er mere almindeligt anvendt i døvesamfundets så døve mennesker, der arbejder eller går i skole sammen med andre døve kan finde det nemmere at kommunikere med tegn end med talen læsning .

Grænser for Tegnsprog


Mange høre folk ikke kender tegnsprog og nogle døve mennesker ikke kender det , heller. Derfor døve mennesker kan have svært ved at kommunikere i nogle situationer .

Fordele Tale Reading

Tale læsning , også kendt som mundaflæsning , giver de døve til at forstå hørelse folk , der ikke bruger tegnsprog . De følger bevægelserne af folks læber, da de taler , samt stole på folks ansigtsudtryk . Nogle mennesker føler, at de passer ind i det almindelige samfund bedre på den måde .

Grænser for Tale Reading

Mange mennesker finder tale svære at læse og trættende . Hertil kommer , at døve tale læser normalt lære at tale , men stum folk kan ikke tale , så de ville stadig nødt til at bruge tegnsprog eller anden måde at udtrykke sig .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------