Position: sygdoms > 8 >

intermitterende risiko for prostatakræft

   Orglet kaldes prostata er lille og rund . Det er beliggende i mænd lige under blæren . Funktionen af prostata er sæd produktion for sædceller . Åbningen af kanalen i prostata forbinder til blæren 's rør , kaldet urinrøret . Derfor kan kemikalier fra prostata måles i urinprøven

Årsager til forstørret prostata


Den tilstand en forstørret prostata kaldes benign prostatahyperplasi . Det er ikke kræft , men cellerne i prostata vokser i størrelse naturligt . Den anden betingelse , der forårsager en forstørret prostata er prostatakræft . En mandlig kunde er faldet urin flow eller blod i urinen på grund af denne form for kræft .

Digital rektal eksamen


Starten test for prostatakræft øjeblikket er til rådighed , er PSA blodprøve og digital rektal undersøgelse . Den digitale rektal eksamen er en test , hvor lægen indsætter en finger i den mandlige til at føle størrelsen af prostata . Bagefter PSA kan bestilles .

PSA blodprøve


Den PSA blodprøve måler niveauet af prostata specifikt antigen . Dette Antigenet er produceret ved en prostata , som er vokset i størrelse og kan anvendes i prostata cancer opdagelse . Men i nogle godartede tilfælde kan PSA øges i blodet .

Risiko Beregning

Det er muligt for nogen at have en periodisk risiko , som også er kendt som den mellemliggende risiko , for at udvikle hele prostata cancer . Denne risiko anses mellemprodukt , fordi ikke alle de betingelser , som vil forårsage prostatakræft er til stede . Andre end PSA -niveau , de to områder af kræft biologi , der bestemmer den mellemliggende risiko for denne type kræft er Gleason score og TNM iscenesættelse af cellerne . Disse klassifikationer er også anvendes til at bestemme behandlingen .

Gleason Scoring

Den Gleason score er specifik for prostata celler . Det bruges til at klassificere unormale celler på en skala baseret på cellernes udseende . Hvis prostata celler stadig ligner den oprindelige celle , får de en lav score . Jo mere spredte og uigenkendelige cellen , jo højere score , og jo højere risiko for at blive diagnosticeret med prostatakræft .

TNM Iscenesættelse

TNM mellemstationer er for alle unormale celler . Dens står for tumor , noder og metastase iscenesættelse . Lægen vil gennemgå prostata til at lede efter tilstedeværelsen af en tumor , og vil give det en score . Denne opgave vil blive gentaget , hvis unormale celler findes i lymfeknuderne eller har spredt sig til andre organer . Hvis manden er klassificeret som mellemprodukt , kan han behandles med strålebehandling at dræbe unormale celler .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------