Position: sygdoms > 8 >

patent ductus arteriosis behandling

   Patent ductus arteriosus , forkortet PDA , er en medfødt hjertefejl , hvor iltet blod fra aorta og deoxygenated blod fra lungepulsåren blandes sammen . Denne betingelse lægger yderligere pres på hjertet . Før en baby er født , det pulmonale og aorta arterier deler en forbindelse gennem ductus arteriosus . Normalt blodkar lukker kort tid efter fødslen , men med PDA blodkar forbliver åben . En række af behandlingsmuligheder er tilgængelige for korrekte PDA

Vent


Når ductus arteriosus ikke lukker kort tid efter fødslen , kan nogle læger give ekstra tid til denne blodkar til at lukke . Læger kun vælge denne indstilling, når problemerne i forbindelse med PDA er relativt små . Hvis PDA resulterer i alvorlige komplikationer efter fødslen , så lægerne bliver nødt til at tage mere drastiske handlinger . Hvis ductus arteriosus ikke lukker efter nyfødte etape , vil det ikke lukke sig selv .

Medicin


Da kirurgi kan præsentere komplikationer til en nyfødt helbred , vil lægerne forsøge at bruge medicin for at lukke PDA . Medicin er oftest den behandling til PDA hos præmature spædbørn . Indomethacin får ductus arteriosus til at snøre , som afskærer blodtilførslen til dette fartøj . Læger kan også bruge ibuprofen med samme virkning .

Katetre


Katetre er fleksible plastikrør , at en læge kan indsætte i blodårerne til medicinske behandlinger . Hjertekateterisation refererer til indsættelse af et rør ind i hjertet . En læge vil adstadige barnet og derefter indsætte et kateter gennem øverste del af låret . Røret er så manøvreret ind i PDA , hvor det bruges til at indsætte en metal spole i blodkar . Denne spole afspærrer blodtilførslen til patent ductus arteriosus , får det til at tørre op .

Surgery

Kirurgi er nødvendigt, hvis børn er for små til at modtage hjertekateterisation og medicin ikke er effektiv . Hvis det kateterisation fejler eller patienter lider af andre hjertefejl , vil kirurgi anbefales . PDA kirurgi sædvanligvis er ikke gjort indtil mindst seks måneder gamle for at reducere komplikationer . En kirurg vil komme ind i brystet med en skalpel , og derefter sy PDA lukket .

Recovery

Medicin kræver ingen tilbagebetaling tid , og kateterisation er en ambulant procedure, der tillader børn at vende hjem samme dag . PDA kirurgi kræver som regel smertestillende medicin efter behandling . Børnene vil som regel tilbringe et par dage på hospitalet og følge op aftaler vil det være nødvendigt at sikre , at der ikke er yderligere komplikationer .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------