Position: sygdoms > 8 >

tobak og kræft i tungen

   Statistikker viser, at 80 procent af personer diagnosticeret med kræft i tungen er rygere . Halvfjerds procent af dem diagnosticeret med kræft i mundhulen også drikker alkohol tungt, i tillæg til rygning . Alle former for tobak har vist sig at øge din risiko for at udvikle kræft i mundhulen . Pibetobak og skråtobak synes at være relateret til de højeste forekomster af kræft i tungen

Typer af oral cancer

Oral cancer starter i munden , og omfatter læber , ydre foring af kinderne , tænder , på forsiden af tungen og tandkød , samt tag og bunden af munden . Svælg kræft udvikler sig længere tilbage i munden , og omfatter bagsiden tredjedel af tungen , mandler og bagsiden af halsen . Fordi munden består af blødt væv , der er et stort antal celletyper , som alle som kan udvikle sig til forskellige former for kræft i mundhulen .

Statistik

Ifølge The American Cancer Society , 36. 540 nye tilfælde af oral kræft vil blive diagnosticeret i 2010 . To tredjedele af disse tilfælde vil blive diagnosticeret hos mænd . Det anslås, at 7. 880 personer vil dø af kræft . Omkring 25 procent af samtlige mundtlige kræftformer optræder på tungen . Desuden , kræft i mandlerne , læber og spytkirtler forekommer med en hastighed på 10 til 15 procent hver . Den gennemsnitlige alder ved diagnose er 62 år gammel .

Årsager

Kræft udvikler sig i kroppen , når cellerne er beskadiget . DNA af disse celler til tider bevirke, at cellerne til at vokse ud af kontrol , hvilket fører til tumorer . Brug af tobak og alkohol bruge begge har vist sig at skade de celler i mund og svælg . Når cellerne er beskadiget , begynder de at vokse til at reparere skaden . Jo mere beskadiget disse celler bliver , jo mere sandsynligt, at de vil blive til kræft . Undersøgelser har også vist, at brug af tobak skader celle -DNA direkte .

forebyggelse og afsløring

Den bedste måde at forhindre kræft i tungen er at undgå tobak og alkohol . Ikke begynder at ryge , er det sikreste måde at reducere risikoen for tungen og andre orale kræftformer , men dem, der ryger , bør arbejde på at forlade deres tobak vane . Rygere skal også spørge deres tandlæge for en årlig eksamen i deres mund . Symptomerne til at se ud efter, er en øm , som ikke vil gå væk , eller en smerte . Hvide eller røde pletter på tungen er også almindelige .

Hvornår skal Afslut

Det er aldrig for sent at stoppe med at ryge . Forskning har vist, at kræftrisikoen kan reduceres ved at holde op med at ryge, selvom brugeren røget i mange år . Husk , at cigaretter er ikke den eneste fare, når det kommer til kræft i mundhulen . Når du er klar til at holde op, der er flere organisationer rådighed for at tilbyde ressourcer , vejledning og bistand .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------