Position: sygdoms > 8 >

African American mandlige sundhedsspørgsmål

   Hvis du er en afrikansk amerikansk mand , statistikker viser, at du er mere tilbøjelige til at lide af hjertesygdomme , slagtilfælde og kræft , blandt andre sygdomme . Selv beskedne forbedringer i livsstilen vaner kan bidrage til at afbøde virkningerne af disse sygdomme. Nogle sygdomme , som seglcelle anæmi , er genetisk oprindelse .

Hjertesygdom


Ifølge Center for Disease Control , African American mænd har en 30 % større risiko for at dø af hjertesygdom end ikke-spansktalende hvide mænd . De er også 1,5 gange større sandsynlighed for at få forhøjet blodtryk . Håndtering af kronisk hjertesygdom indebærer ofte at spise en mere sund kost , mere motion , og finde måder at reducere stress .

Stroke


African American mænd er 60 % mere tilbøjelige til at lide et slagtilfælde end ikke-spansktalende hvide . Konsekvenserne af at have et slagtilfælde afhænger af, hvor skaden opstår i hjernen , og hvor hurtigt lægehjælp søges . Nogle virkninger kan omfatte delvis lammelse , taleproblemer , og vision problemer .

Prostata Cancer


Prostatakræft rammer African American mænd 1,3 gange oftere end ikke-spansktalende hvide , og de er 2,4 gange så stor risiko for at dø af det. Nogle af effekterne af prostatakræft kan omfatte vanskeligheder med vandladning og erektil dysfunktion .

seglcelleanæmi

seglcelleanæmi rammer ca en i hver 12 afrikansk- amerikanere . Det er en genetisk sygdom , der kan nedarves , hvis begge forældre er bærere . De primære symptomer er kronisk anæmi ( mangel på ilt i blodet på grund af unormal form af de røde blodlegemer ) og smerter i hænder , fødder og samlinger . Da sygdommen først manifesterer sig i barndommen , kan tidlig påvisning mindske risikoen for komplikationer og øge de berørte barnets chancer for at overleve .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------