Position: sygdoms > 8 >

Haven hoftebrud klassifikationer

   The Garden hofte klassifikationssystem udbredt til at klassificere lårbenshalsen frakturer . Lårbenshalsen er den del af lårben , eller lårben , hvilket er tæt på hofteskålen . Det forbinder lederen af lårben til femoralis akslen . The Garden klassifikationssystem består af fire faser og er nyttig til at forudsige udviklingen af Avaskulær eller AVN , i hofte postfracture , ifølge Radiopaedia hjemmeside . AVN er knogle død, når der er dårlig blodforsyning til en knogle .

Etape 1


En Garden 1 fraktur er en ufuldstændig eller påvirket undisplaced brud på lårbenshalsen . En ufuldstændig fraktur ikke strækker sig helt igennem knoglen . En undisplaced fraktur er, når de stykker vedligeholde tilpasning .

Etape 2


A Garden 2 brud er en komplet undisplaced brud på lårbenshalsen . En komplet fraktur udvider fuldt igennem knoglen . Kirurgisk behandling med skruer er typisk for fiksering af fase 1 og 2 frakturer , ifølge Wheeless " Lærebog for Ortopædi . "

Stage 3


En Garden 3 brud er en komplet delvist fordrevet brud på lårbenshalsen . En delvist fordrevet fraktur er, når knoglen stykker blive delvist adskilt .

Stage 4

A Garden 4 fraktur er en komplet fuldt fordrevne brud på lårbenshalsen . En fuldt fordrevne fraktur er, når knoglen stykker blive adskilt uden tilpasning mellem de proksimale og distale fragmenter . Kirurgisk behandling med skruer eller udskiftning af hele proksimale femoralis knogle er nødvendig for fiksering af Stage 3 og 4 frakturer , ifølge Wheeless " Lærebog for Ortopædi . "
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------