Position: sygdoms > 8 >

hvor har ringorm fra?

   Når ringorm var oprindeligt opdaget , læger var under det indtryk , at det var forårsaget af en orm , deraf navnet . I dag ved vi, at i virkeligheden ringorm er en svamp infektion , der ofte viser sig i form af en ring på det berørte område af huden . Undertiden infektionen viser sig i form af et udslæt . Selv om ringorm er meget smitsom , der er forskellige måder til effektivt at behandle det

Oprindelse


Ringorm kan spores tilbage til 1800-tallet , da den lille var kendt om , hvordan man behandle sygdommen , eller hvad det skyldes . Det eneste de fleste læger vidste var , at det er yderst smitsom . At stoppe sygdommen i at sprede sig , de praktiserede adskillelse af smittede personer. Ringorm var populær blandt fattige mennesker , og det var en almindelig opfattelse, at være på grund af mangel på hygiejne og mangel på kost . Selv om det i 1840'erne de første ringorm arter blev fundet , var seriøse undersøgelser ikke finde sted, før 1940'erne , hvor det amerikanske militær begyndte ordregivende ringorm mens stationeret i de fugtige sydlige Stillehav under Anden Verdenskrig , i henhold til EarthTym . netto .

Årsager


Der er flere svampe , kaldet dermatofyter , som kan forårsage ringorm . Disse agenter bor på keratin , et protein , der kan findes på det øverste lag af huden, og i negle og hår . Nogle ringorm agenter lever på dyr og i jord . Fordi svampe vokser i fugtige og fugtige forhold , fælles steder, du vil finde infektionen er i folder i huden , såsom lysken eller mellem tæerne . At finde oprindelsen af ringorm er ofte svært at gøre , fordi sygdommen kan brede sig fra menneske til menneske , fra dyr til menneske , og fra jord til menneske . Ved blot at røre ved en smittet dyr du kan blive ramt .

Symptomer


Ringorm symptomer kan vise sig i form af udslæt , som er kløende , eller til stede som en lysere eller mørkere ring på huden . Du kan opleve tør , skællende hud eller fugtig hud med åbne sår . Symptomerne afhænger ofte af placeringen af ringorm på kroppen . Jock kløe ved lysken og fodsvamp er to former for ringorm . Andre steder, du kan opleve ringorm omfatte hænder , negle , arme , ben , ansigt , hals og hovedbund .

Behandling

Behandling af ringorm kan være i form af en lokal anti- svampe creme , der er anvendt på det angrebne område . Sørg for at bruge cremen som beskrevet på emballagen eller som foreskrevet af Deres læge . Hvis cremen ikke virker , vil din læge kunne ordinere oral medicin til at bekæmpe og dræbe svampen . Hvis du ikke behandler svampen , kan det blister og blive smittet , der kræver behandling med antibiotika

Forebyggelse

Nogle ting du kan gøre for at hjælpe med at forhindre de kontraherende ringorm omfatte iført hjemmesko i omklædningsrummet eller badeområder . brusebad efter hud-mod-hud kontakt med en anden person at undgå brug af andre folks kamme eller hårbørster , hyppigt skiftende sokker og undertøj , goldning og efter bad , og få din kæledyr kontrolleres for ringorm af en dyrlæge , især hvis du finder manglende patches af pelsskind på dit dyr .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------