Position: sygdoms > 8 >

kilder til kosten kolesterol

   Din krop har brug for kolesterol for at opbygge celler . Høje niveauer af kolesterol , kan dog forårsage fede aflejringer i arterierne , som kan begrænse strømmen af blod til hjertet og hjernen . Resultatet kan være et hjerteanfald eller et slagtilfælde . Højt kolesteroltal kan have en genetisk link . Ofte , men , højt kolesteroltal er resultatet af kost og manglende aktivitet , to faktorer du kan styre .

Typer af kolesterol


Kolesterol er opdelt i to typer , de gode og de dårlige . Den gode kolesterol er kendt som HDL , eller high density lipoprotein . HDL hjælper med at blokere det dårlige kolesterol fra at blive absorberet i blodbanen . Fiber-rige fødevarer og fødevarer med sunde fedtstoffer som olivenolie og nødder er kilder til gode kolesterol . Dårlige kolesterol er kendt som LDL , eller lav density lipoprotein . LDL er ansvarlig for plaque opbygning i arterierne . Når dette sker , bliver arterierne tilstoppet og blodgennemstrømning til hjertet og hjernen er reduceret . LDL kolesterol findes i fødevarer med et højt usunde fedtstoffer som animalske produkter.

Animalske produkter er synderen


Antallet en kilde i kosten kolesterol er animalske produkter som kød , fjerkræ , skaldyr og mejeriprodukter . Niveauerne af højt kolesterol i animalske produkter kan variere fra 150 milligram til mere end 300 mg , afhængigt af portionsstørrelse . Fødevarer som grøntsager og frugter har meget lidt , om nogen, kolesterol .

Anbefalet beløb


Det American Heart Association anbefaler indtager færre end 300 mg kolesterol om dagen . Hvis du har forhøjet kolesterol , det anbefaler, at du spiser færre end 200 mg . Hvis du skærer ned på mad med højt indhold af mættet fedt , bør du være i stand til at holde sig inden for anbefalede numre . Nogle fed mad for at undgå , er bacon , smør og sødmælk .

langsigtede virkninger

Hvis dit dårlige kolesterol er for højt , kan det have langsigtede virkninger . Venstre ubehandlet , højt kolesteroltal bygger plak i arterierne til hjertet og hjernen , som kan mindske blodforsyning og forårsage et hjerteanfald eller et slagtilfælde.

Behandlingsmuligheder

Hvis du har højt kolesterol , vil lægen først anbefale ændringer i livsstil som kost og motion . Hvis du arbejder ud og reducere dit forbrug af animalske produkter , er kolesterol -sænkende medicin en mulighed. Typisk , læger ordinere lægemidler kendt som statiner for at sænke dårlige kolesterol . Statiner arbejde med din lever for at fjerne kolesterol fra blodbanen . De arbejder også til at absorbere det bebyggede af kolesterol aflejringer i arterierne .

Andre faktorer til at overveje

Alkohol i moderate mængder kan give anledning til gode kolesterol , men det kan også skade din lever og hjerte . Begræns dit alkoholforbrug til én eller to genstande om dagen . Rygning kan også være en faktor i hjertesygdomme , fordi det øger chancen for blodpropper , hvilket kan føre til et hjerteanfald eller et slagtilfælde .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------