Position: sygdoms > 8 >

risiko for grå asbest

   Forbudt i 1995 , den anden mest udbredte form for asbest , amosit har brune eller grå , lige fibre ( amfibol ) , lavet af jern magnesium silikat , ifølge SimplifyDIY . Grå asbest er et mineral , der blev brugt meget i byggeriet i løbet af første halvdel af det 20. århundrede , er det meget modstandsdygtigt over for varme og ild . Asbest blev brugt i alt fra biler til skibe .Alt om status for asbest det kan blive en sundhedsmæssig bekymring. Huse bygget før Anden Verdenskrig er mere tilbøjelige til at have asbest i byggematerialer . Asbest i bittesmå fibre blandet med beton gør det umuligt at vide, hvis en bygning er forurenet med stoffet . Den eneste måde at finde ud af, om en bygning har asbest , er at analysere en prøve af det byggemateriale .

Risici for asbest


Den eneste risiko ved asbest er, at indånde luftbårne partikler . Asbest er lavet af bittesmå fibre . Asbest er ikke skadeligt , medmindre det begynder at blive forværret og fibrene bliver luftbårne . Men hvis stoffet er boret eller forstyrres på nogen måde fibre komme i luften . Når disse fibre er luftbårne og inhaleret de kommer ned i lungerne , hvor de forårsager lungesygdom . Der er ingen kur for lunge sygdom forårsaget af asbest . Disse asbestfibre forbliver i lungerne i længere tid , hvor de forårsager sygdom . Tegn på sygdom kan ikke manifest for femten år eller mere .

Asbest-relaterede sygdomme


Pleura plak er en betingelse forårsaget af udsættelse for asbest , hvor vævet omkring lungerne og mellemgulvet begynder at blive tykkere og hærde . Der er normalt ingen symptomer . Overskydende væske kan begynde at bygge op i rummet mellem lungerne og brystvæggen . Dette er kendt som pleural effusion . Asbestose er en tilstand, hvor vævet i lungerne bliver arret gør patienten har en større risiko for lungekræft . Rygning øger denne risiko . Lungekræft normalt udgør i lungevæv eller cellerne foring luftvejene . Mesotheliom er kræft i lungehinden . Asbest kan også forårsage kræft i foringen af bughulen .

Outlook


Udsigterne for mennesker, der udsættes for asbest varierer alt efter mængden af eksponering , skader og hvilke sygdomme de har . Det påvirker af asbest på dine lunger ikke kan vendes ved nogen behandling . Men der er behandlinger for at lindre smerten , bremse sygdommens udvikling og forhindre komplikationer efter National Institute of Health ( NIH ) . Rygestop og gøre andre livsstilsændringer kan forebygge komplikationer og endda lungekræft .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------