Position: sygdoms > 8 >

udstyr til dialyse

   dialyseudstyr anvendes til behandling af nyresvigt . Det bruges til dem, der lider af akut nyresvigt , hvor der er midlertidigt tab af nyrefunktion , samt for dem, der har permanent mistet nyrefunktion . Det udstyr, virker ved at fjerne overskydende væske og affaldsstoffer fra blodet ved hjælp af filtre . Der er to typer af dialyse , peritonealdialyse ( PD ) og hæmodialyse ( HD ) . Begge typer af dialyse kan ske på et hospital eller i stigende grad , i hjemmet . Før virksomheden hjem dialyse, er det vigtigt at forstå dele af dialyse maskinen.

Pressure monitorer


Der er to pres skærme i dialyse maskiner , kendt som arteriel og venøs skærme . Den arterielle pressostat måler trykket mellem blodet pumpe og det punkt, hvor blodet har adgang til kroppen . Et undertryk forventes . Skærmens læsning omdannes til et elektrisk signal og indbygget alarm lyd , hvis trykket falder uden for det forventede område . Dette kan forekomme , hvis patienten bliver koblet fra det udstyr , bliver blodet slangen adskilt fra kroppen , eller hvis der er en blok i blodet kredsløb . Venetryk er vaskulær pres på venerne eller forkamre i hjertet . Normalt dette pres er positiv , men hvis trykket er udenfor det forventede interval, venetryk skærmen aktiverer alarmer , udløser fastspænding af blod linje og stopper blodet pumpe . Lav venetryk er forårsaget af forbindelser forstyrres hvorimod høje venetryk resultater fra lavt blodgennemstrømningen opstrøms fra blodet pumpe .

Pumper


To pumper er nødvendige for dialysen , en blod pumpe og en heparin pumpe . Det blod pumpe måler blodets strømningshastighed og pumper den passende mængde blod til diameteren af blodet slangen med en hastighed på 200 til 600 ml /min , ifølge en artikel i tidsskriftet Hæmodialysen International . Blodet pumpe har også to i indbygget ruller , som holder blodet bevæger sig langs slangen . Heparin pumpen er en sprøjte eller en rulle pumpe , der bruges til at indgyde heparin i blodet kredsløb .

Blood Tubing


Blood slangen er lavet af ugiftige materiale, der er behandlet med silikone for at nedsætte dannelse af blodpropper . Slangen er dyrt og så er det normalt kun anvendes sammen med produkter med dobbelt anvendelse dialyse -systemer.

Air lækagesøgere

Air lækagesøgere er normalt ultralyd baseret . De er et meget vigtigt element i dialyse udstyr som de stopper luft embolus ( luft bobler) forekommende , et problem i 1 i 2000 behandlinger , ifølge en artikel i hæmodialyse International . Luftlækage stammer fra arterielle nål eller slanger .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------