Position: sygdoms > 8 >

zink og vitamin C for lichen planus

   Ofte fejldiagnosticeret for eksem eller psoriasis , lichen planus er en nondetermined hud lidelse , der forårsager intens kløe , betændelse og misfarvning af det berørte område . Lav , hvilket betyder " træ mos " på latin , og planus , som betyder " flad " hensyn til den visuelle beskrivelse af lav udslæt . Selv om nogle homøopatiske midler er blevet foreslået til lichen planus , herunder brug af C-vitamin og zink , ingen peer-reviewed artikler eller biomedicinske-baserede kilder har støttet krav . De få kilder tilgængelige fra og med 2010 er primært sociale netværk og fora .

Lichen Planus


Ifølge Medicin Net , " Lichen planus er en tilbagevendende udslæt , der skyldes betændelse . Udslættet er kendetegnet ved små , flade-toppet , mange-sidet ( polygonale ) bumps, der kan vokse sammen til ru , skællende pletter på huden . " Slimhinderne i munden , næsen eller vagina er ofte steder for lichen planus , selv om et ideelt sted er underarmene, ben eller ankler . Et adskiller karakter mellem den og andre hud lidelser er dens lilla farve . Lichen planus er også kendt som " violaceous . "

Symptomer


Lichen planus er kløende og kan vare i dage til uger , med intermitterende gentagelser i samme eller andet sted . De bump er i første omgang 2 til 4mm i diameter , med kantede grænser , og en violaceous farve , selv om grænser kan forstørre , hvilket førte til udslættet at sprede sig.

Diagnose og behandling


Blot at kigge på farve og form læsionen afgør medicinsk diagnose. Læger typisk ordinere aktuel steroide cremer til anvendelse på det berørte område , herunder prednison til behandling . Til dato er der ingen faglige eller medicinske kilder til støtte for påstanden om zink eller C-vitamin som legitime midler i lichen planus .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------