Position: sygdoms > 8 >

Hvordan computere hjælpe handicappede ?

   Computere har gjort en stor indsats for at tillade personer med fysiske eller psykiske handicap at deltage fuldt liv . Computere kan hjælpe handicappede i mange forskellige områder af livet , herunder at arbejde , læse og kommunikere

Arbejde


Computere give folk mulighed for at arbejde hjemmefra eller andre fjerntliggende steder . Dette er ideelt for personer med fysiske handicap , som forhindrer deres mobilitet , men også personer med psykiske handicap , såsom agorafobi . At kunne arbejde hjemmefra gør hjælper enkeltpersoner med kortsigtede handicap , som dem , der kan følge af en bilulykke eller andre fysiske skader .

Reading for synshandicappede


Der er edb-programmer designet til at læse oplysninger højlydt for personer , der enten er blinde eller har en betydelig synshandicap. Dette omfatter tekst fra computerfiler eller på internettet , men også fra andre kilder . Disse programmer kan læse mails , aviser og tidsskriftartikler , der er scannet ind i computeren .

Kommunikation


Computere hjælpe handicappede til at kommunikere med andre på to meget konkrete måder . For det første er gennem adgang til internettet . For folk med handicap , der begrænser deres mobilitet , adgang til e-mail , sociale netværkssider , og andre former for kommunikation som instant messenger giver dem mulighed for at bo i forbindelse med andre . For det andet kan personer, der ikke er i stand til at kommunikere gennem tale kommunikere via en computer . Der er programmer , som giver folk mulighed for at skrive , hvad de ønsker at sige , og computeren vil gentage det hørbart .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------