Position: sygdoms > 8 >

Hvordan kan jeg håndtere post partum humørsvingninger ?

  En kvindes krop går igennem store forandringer efter at have leveret en baby . De åbenlyse ændringer er fysiske , men der er følelsesmæssige forandringer , også . Kvinder føler sig ofte trist , træt og ængstelig efter at have en ny baby , som alle er betragtes som normal og skyldes et udsving i hormonniveauer i kroppen . Men når symptomerne er svære og følelsen mere intens end bare " baby blues ", det kunne være relateret til en tilstand kendt som post-partum depression . Kvinder kæmper med post-partum humørsvingninger kan få den hjælp og behandling , de har brug for , enten naturligt eller med receptpligtig medicin .

Naturlig behandling


1 .
Skift din kost . En kvindes kost har en enorm effekt på den måde hun tænker og føler , i endnu højere grad efter at have en baby . Spise sundt , afbalanceret måltider hjælper med at regulere hormon niveauer og reducere stress . Den amerikanske Health Association foreslår spise en kost rig på frugt , grøntsager og sunde fedtsyrer . Jordbær , broccoli , hele korn brød og kornprodukter , æg , nødder og bønner er et par eksempler på lækre og nærende fødevarer, du skal medtage i måltider .
to .
Tag et øjeblik til at samle dine tanker og hvile dit sind --- det kan være alt hvad du behøver for at lindre post-partum symptomer . Tag et varmt boble bad om natten. Lys nogle stearinlys , klappen åben din favorit bog eller tænde din yndlingsmusik .

3 .
Få hjælp . Nybagte mødre har brug for al den hjælp, de kan få . Tal med din familie og nære venner , som sandsynligvis mere end villig til at afsætte tid til at hjælpe huset rent , se barnet og give dig nogle meget tiltrængt hvile .

konventionel behandling


1 .
Tal med din læge om at starte på en medicinsk behandling . Læger ofte ordinere selektive serotonin reuptake hæmmere, eller SSRI-præparater , til post-partum humørsvingninger . Disse medikamenter hjælpe ved at øge niveauet af serotonin i hjernen .
2 .

Spørg din læge om hormonbehandling og om han eller hun finder det en passende behandling for din humørsvingninger . Østrogen kan hjælpe med at lette symptomer på post-partum depression efter fødslen ved at øge en kvindes østrogenniveau .
3 .
Overvej kognitiv adfærdsterapi . Denne terapi , en form for psykoterapi , der typisk bruges sammen med medicin eller hormonbehandling . Kognitiv adfærdsterapi , eller CBT , har til formål at løse problemer med dårligt fungerende følelser ved at ændre tankemønstre og adfærd .

gode råd og advarsler


 • Må ikke flov over det måde, du føler . Post-partum depression er en meget almindelig tilstand , en at de fleste kvinder oplever mindst mildt efter fødslen . Til gavn for både dig og din nye baby , er det vigtigt at beskæftige sig med dine symptomer og ikke ignorere dem .
 • Antidepressiv medicin kan tage flere uger før der viser en forbedring i din tilstand , så du kan ikke se resultater med det samme .
 • Der er mange bivirkninger forbundet med antidepressiv medicin . Overvågning dit helbred er meget vigtigt, efter start på medicin , især i de første par uger . Hvis du bemærker nogen mærkelige tegn, såsom nye eller værre irritabilitet , aggression og vrede , ekstrem hyperaktivitet eller andre usædvanlige ændringer i opførsel , skal du kontakte en læge med det samme.
 • aldrig stoppe med at tage din medicin uden at konsultere din læge først . Stoppe din medicin kan resultere i intense seponeringssymptomer som kunne faktisk være værre end de oprindelige symptomer .
  ----------------------------------
  vedrører artiklen:
  ----------------------------------
  anden artikel:
  ----------------------------------