Position: sygdoms > 8 >

Hvordan kan jeg lufte en stomi ?

  En luftrør stomi er en lille åbning i nakken , der forbinder luftrøret direkte på huden . Det er almindeligt anvendt til patienter , som har haft en laryngektomi , men kan bruges til midlertidigt at støtte vejrtrækning hos patienter med andre betingelser. Både head tilt-hage løft metoden eller kæbetryk metoden vil være effektive i ventilation en patient med en stomi
1 .
Ignorer alle andre åbninger i nakken bortset fra midterlinjen stomi , som vil være omkring midten af halsen , og er den eneste som kan bruges til at hjælpe patienten til at trække vejret .
2 .
Anbring patienten så han har en straight hals . Hvis patientens hals er hyper-forlænges , vil han være meget sværere at ventilere . Flyt ikke patientens hoved , hvis der er risiko for en rygmarvsskade .

3 .
Kontroller at se, om stomien er ren . Hvis der er slim , ising det væk med en serviet eller sterilisere hånd klude , hvis de er tilgængelige .
4 .
Placer din mund direkte over stomien og begynder mund-til-mund . Det er ikke nødvendigt at forsegle næse eller mund . Breathe to hurtige vejrtrækninger .
5 .

Se brystet at se, om det stiger . Det bør stige, efterhånden som du indånder og lavere , når du udånder . Lyt til lyden af vejrtrækning og føler at se, om patienten er begyndt at trække vejret .
6 .
Gentag processen, hvis patienten ikke trækker vejret uafhængigt . Prøv tre gange , før forsegling af patientens næse og mund og gentage .
7 .
Ring efter en ambulance , så snart du er i stand , og informere ambulancefolk hvad der er sket . Det kan være nødvendigt for dem at re- tjekke patientens vejrtrækning eller tage over med en maskine og stomi rør .

gode råd og advarsler


 • Hvis du har en åndedrætsværn til rådighed , skal du bruge det over stomien . While these not er nødvendige for at de process , are de anbefalede for hygiene reasons .
  ----------------------------------
  vedrører artiklen:
  ----------------------------------
  anden artikel:
  ----------------------------------