Position: sygdoms > 8 >

blå lyseffekter

   Mens fluorescerende lys er en meget effektiv form for belysning , de også producerer lys med en blålig nuance , og producere lys i det ultraviolette spektrum . Forskere har været nysgerrig om de sundhedsmæssige effekter af blå belysning , og hvordan farver påvirker stemninger . Resultatet af forskningen er betydelig , men ufuldstændig , derfor forskning er i gang .

Moods


Forskning på Rensselaer Polytechnic Institute i forskellige farver af lys afslørede , at blå og røde lys øget årvågenhed og faldt søvnighed , som det fremgår af brainwave ændringer . Efter de emner, blev bedt om at evaluere sig selv (self-rapporter ) , de har haft positive syn på sig selv . Dette er vigtigt . Hvis du ønsker at skabe en afslappet atmosfære , holde sig væk fra rød og blå tonede lys .

Okulær Degeneration


Efter megen forskning , har et link er etableret mellem blå lys i UV-A spektrum og makulært ( øje) og retinal degeneration . Fluorescerende pærer producere både blåligt hvidt lys og lys i UV-A spektrum , som er usynlige for det menneskelige øje . Forsker Elaine Kitchel , M. Ed , erklærede , at samfundet bruger en masse af fluorescerende lys i forskellige applikationer, og at mennesker udsættes længere og oftere .

øjenirriterende


Forskere har opdaget , at blåt lys fører til en opbygning af toksiner i øjet . Dette skyldes, at de receptorer inde i nethinden er nødt til at arbejde hårdere for at hente blåt lys , og som følge heraf , mere affald bortvise . Dette fører til øjenirritation og en "uigendrivelige " effekt efter lang tids udsættelse for blåt lys .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------