Position: sygdoms > 8 >

hvad er ENA skærmen HEP c ?

   Over 3 millioner amerikanere lever med kronisk hepatitis C , en af flere vira forårsager betændelse i leveren , ifølge Centers for Disease Control og Forebyggelse . Kronisk hepatitis C kan medføre alvorlige sekundære sygdomme , herunder autoimmune sygdomme såsom leddegigt og systemisk lupus erythematosus . ENA panelet er et diagnostisk værktøj , der skærme for autoimmune sygdomme forbundet med kronisk hepatitis C.

Baggrund


Hepatitis betyder " betændelse i leveren . " Aftalt via nål deling , inficeret blod , fødsel og i nogle tilfælde seksuel kontakt , kan Hepatitis C diagnosticeres hurtigt i den akutte form . Dog kan folk være inficeret i lange perioder uden at vise symptomer . Når virus dvæler i kroppen , kan det blive kronisk , hvilket fører til en række af sekundære sygdomme , herunder autoimmune sygdomme . Når en Hepatitis C Lidende har symptomer, der tyder sådan en lidelse , kan en ENA panel tilpligtes at udpege en diagnose .

Betydning


Selv om det primært rammer leveren , kronisk hepatitis C kan også forårsage sundhedsmæssige problemer , der åbenbart extrahepatically , eller uden for leveren . Ifølge den Hepatitis C Support Project , autoimmun sygdom er blandt de mange betingelser i forbindelse med kronisk hepatitis C. Forvaltningen af disse sygdomme er afhængig af præcise test for at identificere både de autoimmune sygdom i sig selv og eventuelle underliggende årsager , såsom ubehandlet Hepatitis C. ENA skærm giver en præcis metode til at identificere disse specifikke autoimmune sygdomme , som kan hjælpe med at formulere en behandlingsplan , der tager højde for både primære sygdom Hepatitis C og også de sekundære lidelser , den forårsager.

Identifikation


Den ENA , eller Ekstraherbare Nuclear Antigen Antistof Test , er tilgængelig som en fire-eller seks-test panel bruges til at opnå en specifik diagnosticering af autoimmune sygdomme og andre bindevævssygdomme . LabTestsOnline. org , konstaterer , at de fire-test panel kan medvirke til at diagnosticere systemisk lupus erythematosus , som kan være en ekstrahepatisk manifestation af kronisk hepatitis C. De seks-test version tilføjer yderligere to antigener til skærmen for yderligere præcisering .

Indikationer

ENA panel er en blodprøve . Ingen fastende eller forberedelse er nødvendig , og blod kan drages af denne test på en ambulant basis. Når en person med kronisk hepatitis C viser symptomer på en autoimmun sygdom , kan praktiserende læger i første omgang for en ANA ( anti-nukleare antistof ) test , en mindre specifik test , der identificerer tilstedeværelsen af antistoffer , der tyder på denne form for lidelse . Hvis forhøjede ANA er fundet , kan ENA panelet derefter bruges til at målrette specifikke antigener med henblik på at identificere den nøjagtige type af autoimmune involverede sygdom . Da disse sygdomme kan opføre sig anderledes hos patienter med underliggende hepatitis C, kan panelet bidrage til udviklingen af en overordnet behandlingsplan , som tager hensyn til alle de faktorer, der påvirker en persons helbred .

Fordele

Som Hepatitis C Support Projektet påpeger , behandling for autoimmune sygdomme kan kræve en anden fremgangsmåde, hvis den primære forudsætning er kronisk hepatitis C. Selv om ENA skærmen ikke er en direkte diagnostisk test for hepatitis C , det gavner , der lider af denne alvorlige leversygdomme ved at give en præcis redskab til bedre overordnet styring af sin kroniske form .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------