Position: sygdoms > 8 >

hvad er de behandlinger af en torus brud på halshvirvelsøjlen ?

   En torus fraktur , eller komprimering fraktur , er mest almindeligt hos børn . Denne type brud skyldes foldning af den ydre del af knoglen . Torus frakturer er også almindeligt hos personer med osteoporose på grund af den tynde knogler . En cervikal kompression fraktur er en , der forekommer i den cervikale ryghvirvler i rygsøjlen , eller de første syv knogler . Disse knogler er placeret i nakken

Diagnose


Hvis du oplever smerter i nakken og for nylig har oplevet en skade eller har knogleskørhed , kan du have en torus fraktur . At diagnosticere det, vil en læge udføre en x-ray , CT -scanning eller MRI at fastlægge mulige rygmarven skader, inden blokeret halsen . Efter x-stråler , skal lægerne til at udføre en række test af neurologiske funktion .

Behandling


Torus brud på halshvirvelsøjlen er ofte behandlet med en hals krave . Læger ordinere muskelrelaksantia for smerter . Efter skinnen er fjernet , vil patienten gå igennem op til 12 uger af fysioterapi . Den nøjagtige behandling afhænger af, hvilken af de syv halshvirvler blev sprunget. Hvis skinnen ikke lykkes , kirurgi ligesom ballon kyphoplasty er nødvendige for at forebygge rygmarven skader som følge af knogle komprimering . Denne operation indebærer indsættelse en ballon ind i ryghvirvler og puste det at løse torus fraktur . En anden behandling procedure er perkutan vertebroplastik , eller injektion af knoglecement i rygsøjlen via kateter .

Recovery


Omfanget af bedring afhænger af sværhedsgraden af bruddet . Hvis rygmarven er beskadiget , kan der være lammelser . Dog er isoleret kompressionsfrakturer normalt anses for mindre og har en god prognose , selvom patienter kan miste nogle mobilitet i nakken . Patienter skal udføre postural øvelser for at rehabilitere halsen .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------