Position: sygdoms > 8 >

lattergas & seglcellesygdom

   Seglcelle anæmi er en medfødt tilstand , der resulterer i deformation af de røde blodlegemer . Cellerne ligner segl og har en vanskelig tid at komme gennem blodårerne . Nogle mennesker tror, at lattergas kan hjælpe med dette problem

Betydning


Lattergas får blodkarrene til at åbne eller spile . Denne dilatation kan blive bred nok til at tillade seglcellekriser gennem blodkar .

Bruger


En undersøgelse fra Duke University Medical Center og Howard Hughes Medical Institute fandt , at hæmoglobin i de røde blodlegemer vil den potentielle bære lattergas . Således seglcellekriser kunne bære nøglen til at åbne de blodkar på egen hånd.

Forholdsregler


På grund af effekten af lattergas på seglcelle patienten , bør der udvises forsigtighed ved administration af lattergas bedøvelse . Selv om lattergas , fritager forsnævringen forårsaget af seglcellekriser , kan patienten have problemer efter nitrøse virkninger er aftaget og blodkar er gået tilbage til almindelig størrelse .

Overvejelser

Det arbejde, der udføres på forbindelsen mellem lattergas og seglcelle anæmi stadig er ny . Enhver lattergas behandling bør kun foretages under vejledning af en læge .

Clinical Trials

Et forsøg sponsoreret af National Heart , Lung and Blood Institute begyndte september 2001 og tester terapeutiske virkninger af at indånde lattergas . Forsøget undersøger specifikke virkninger for seglcelle patienter med pulmonal hypertension eller højt blodtryk i arterierne , der fører til lungerne .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------