Position: sygdoms > 8 >

test til knogletæthed af det aksiale skelet

   Osteoporose og dens forløbere er diagnosticeret ved hjælp af en knogletæthed test . Knogleskørhed er en sygdom , der forårsager knoglerne bliver skrøbelige og knækker let . Med brug af X-stråler , niveauer af calcium og andre mineraler kan måles for at bestemme tætheden af knoglerne , og der kan træffes foranstaltninger for at holde dem stærke og forebygge knoglebrud . En knoglemineraltætheden , eller BMD test , der er mest almindeligt brugte i at finde den knogletæthed af det aksiale skelet . Det viser den procentdel af mineraler , især calcium , der findes i knoglerne .

Bone Mineral Density Test


En knoglemineraltæthed -testen er en test af det aksiale skelet , der består af alle knoglerne i hoved og krop af kroppen . Den tester for lav knogletæthed , hvilket er en vigtig indikator til at diagnosticere osteoporose . Det er også bruges til at bestemme , om knogletæthed er stigende , faldende eller stabil under behandling for osteoporose .

Central DXA


knogletæthed måles i hofte og ryg ved hjælp af en central dual energy x-ray absorptiometri ( DXA ) maskine , også kaldet en knogle densitometer . . Den DXA er en udvidet form af x -ray-teknologien , at de foranstaltninger knogletab

Kvantitative Ultralyd


Denne type af knogletæthed test bruger lydbølger til at måle tætheden af knoglerne , og andre tests brug stråling . Kvantitative ultralyd er et værdifuldt screening værktøj til at identificere lav knogletæthed .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------