Position: sygdoms > 8 >

virkninger af prozone

   Den prozone effekt er observeret , når en høj antistof koncentration forhindrer en karakteristisk resultat af en test for antistoffer og antigener , typisk agglutination . Under en sådan agglutination , går en patients antistof -holdig prøve i et reagensglas i besiddelse af en specifik antigen . Testere kigge efter antistof og antigen til at klumpe sammen . Et atypisk resultat er kendt som prozone effekt .

Den prozone Effect


Den prozone effekt er en mangel på agglutination eller sammenklumpning ved test for antistoffer . Det kan medføre , når koncentrationen af antistoffer er for høje . Under prozone effekt , undlader ekstremt lille antistof-antigen komplekser til at klumpe sammen og agglutination synligt .

kliniske effekt af prozone Effect


Da resultaterne af agglutination er ikke korrekt vises , kan prozone effekt føre til en falsk negativt resultat . Det betyder, at på trods af negative læsninger , testresultaterne er faktisk positivt . Skyldes brugen og arten af agglutinationstest , falsk negative resultater kan være farlige , for eksempel , kan patienter med en bakteriel infektion blive fortalt at de ikke har en

Undgå prozone Effect


Selvom prozone effekt kan . have alvorlige konsekvenser vedrørende resultaterne af blodserum test , kan korrekt fortynding af antistoffer til at forhindre dens sandsynlighed . Test skaberne bør kende passende fortynding for antistof- antigen blanding bedst muligt agglutination og korrekte resultater .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------