Position: hotel888 > 8 >

typisk typer vurderinger for SLP

   Tale-sprog patologer arbejder med en bred vifte af kunder . De vurderer tale , sprog og hørelse evner af børn og voksne med kommunikation lidelser , autisme , fysiske handicap og indlæringsvanskeligheder , blandt andre . En tale-sprog vurdering omfatter flere køreprøver. Der er mere end 35 typer af vurderinger for tale-sprog patologi , herunder Hodson Vurdering af Fonologiske Mønstre , den kliniske evaluering af sprog Fundamentals , graden af Reading Power ( DRP ) og Test af Adolescent /Adult finde ord ( TAWF ) .

Hodson Vurdering af Fonologiske Mønstre


Den Hodson Vurdering af Fonologiske Mønstre , også kendt som Happ -3-i øjeblikket i sin tredje version-hjælper tale-sprog patologer vurdere fonologiske evner for børn over 2 år alder , som er meget uforståelig . Fonologiske processer refererer til den måde, børnene forenkle voksnes ord , mens at lære at tale. For eksempel kan et barn sige " wa wa "for " vand " . Testen involverer viser barnet flere objekter , som barnet giver navne . Den Happ -3 tager omkring fem minutter, og er der en hurtig indikator for et barns evner . Det viser også patologen hvilke områder har brug for mest fokus .

Klinisk Evaluering af Sprog Fundamentals


Den kliniske vurdering af Sprog Fundamentals eller CELF -4 ( fjerde udgave ) , er typisk gives til børn i alderen 5 til 16, selv om en børnehave version er tilgængelig . CELF -4 hjælper tale-sprog patologer evaluere det grundlæggende indhold og grundlæggelsen af et barns sprog evner til at diagnosticere tilstedeværelsen af et sprog lidelse. Vurderingen vurderer flere områder , herunder ordenes betydning , sætningsstrukturer og auditive huske . CELF tager omkring 45 minutter at gennemføre .

Degrees of Reading Power


grader af Reading Power , eller DRP , er typisk gives til alle studerende til at måle læseforståelse evner . Børn udfylde de tomme felter til at besvare spørgsmål om stykker de har læst . Testen bistår også lærere og patologer at indkredse særlige behov grupper , som dem der står bag jævnaldrende , sammen med elever, der er begavet og avancerede end deres jævnaldrende .

Test af Adolescent /Adult finde ord

Test af Adolescent /Adult finde ord ( TAWF ) vurdering bruges til voksne og børn , til at måle ord -finding- evner og semantik , eller forståelse af betydningen af sproget . Testen består af fem sektioner , hvor studerende navn billeder og forsøger at skelne ordene ud fra stikord fra administratoren , såsom beskrivelser eller kategorier . Den uformelle TAWF er en hurtig måde at vurdere testpersonens hastighed og nøjagtighed i at finde ord, mens den formelle TAWF giver mere omfattende resultater . Testene er normalt gives sammen og tager cirka 50 minutter at gennemføre.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------