Position: sygdoms > 8 >

hvad er funktionerne af cerebrale lateralization & lapper ?

   Den menneskelige hjerne består af mange dele , herunder cerebrum . Cerebrum administrerer motoriske og sensoriske funktioner og er ansvarlig for kognition og adfærd . Cerebrum består af to halvkugler divideret med langsgående revne . De to hjernehalvdele kommunikerer via hjernebjælken , men er ansvarlige for forskellige funktioner . Cerebrum er også lavet af fire lapper (eller fem , nogle indeholder en "central " lap ) . Mens funktioner overlapper hele hjernen , har forskellige lapper skelne funktioner .

Cerebral lateralization


Den cerebrum er opdelt ned midt i to halvdele . Hver halvkugle styrer sensoriske og motoriske funktioner af den modsatte side af kroppen . Den venstre hjernehalvdel modtager, behandler og sender oplysninger om den højre side af kroppen . Dette tyder på , at højrehåndede mennesker har en dominerende venstre hjernehalvdel . Sammen med forarbejdning sensoriske og motoriske oplysninger har hjernehalvdele meget forskellige opgaver . Den venstre hjernehalvdel er ansvarlig for matematiske og logiske tænkning . Den højre hjernehalvdel , dog dominerer musik og kunstneriske evner , læse , fysisk argumentation og ansigtsgenkendelse . På trods af deres forskellige specialiteter , arbejde de to hjernehalvdele sammen under et flertal af aktiviteterne .

frontallappen


Den forreste del af hjernen kaldes frontallappen . Frontallappen betragtes som centrum for menneskelig personlighed og følelser . Frontallappen er ansvarlig for tanke , problemløsning , hukommelse , dømmekraft , fornuft , impulskontrol og forvalter sociale og seksuelle adfærd . Frontallappen også kontrollerer ord foreninger . Skade i frontallappen , kan have ødelæggende virkninger på en persons personlighed og evne til at integrere sig i samfundet , på grund af beskadigede sociale og seksuelle adfærd og forstyrrede impulskontrol .

isselappen


Det parietal lap er placeret på toppen af hovedet og strækker sig fra bagsiden af frontallappen , tilbage mod occipital lap . Isselappen er hjemsted for somatosensoriske cortex , som modtager og behandler sensoriske informationer fra kroppen . Skader på dette område ofte svækker den forstand eller flytte dele af kroppen .

tindingelappen

De to tindingelapperne er placeret lateralt på hjernen , nær ørerne . Denne lap er mest kendt for sin afgørende rolle i auditiv perception og spiller en afgørende rolle i tale og sprog . Tindingelappen hjælper også form på langt sigt erindringer .

Den Occipital Lobe

Den occipital lap ligger på bagsiden af hovedet . Den occipital lap er den vigtigste sted for visuel perception . Visuelle informationer sendes fra øjnene, via optiske nerver til occipital lap , hvor den forarbejdes . Den occipital lap registrerer bevægelse , farver og andre visuospatial oplysninger . Lidelser eller skader på nakke lap kan resultere i hel eller delvis blindhed , manglende evne til at opdage bevægelse , visuelle illusioner eller hallucinationer .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------