Position: sygdoms > 8 >

radiologi for arthritis

   Gigt refererer til betændelse i leddene . Radiologi , eller en X-ray , er et værktøj , der kan bruges til at diagnosticere gigt , hvilken form en patient har og måle sværhedsgraden af sygdommen

Fordeling af Gigt i Hænder


Ved reumatoid arthritis , den " proksimale " områder i hånden ( dem der er tættest på håndleddet ) tendens til at være hårdere ramt , sammen med de af håndleddet selv , mens der i slidgigt de mere " distale " leddene i fingerspidserne er involveret . Gigt vises på røntgenbillederne , som hævede områder af ben eller som huller i knoglen kaldet " erosioner . "

Scoring


Så tidligt som i 1970'erne , var forskellige scoringssystemer er udviklet for at bestemme omfanget af ledskader observeret i X-ray billeder . Disse scoringer havde til formål at korrelere med forventede ledfunktion og det kliniske resultat . Dag , computer software behandler billeder automatisk , producerer resultater, der er beregnet til at være mindre modtagelige for brugeren bias .

subtile forskelle


Selvom radiologi er en standard teknik er diagnosen af leddegigt , kan forskellene mellem gigt typer være subtile og andre teknikker er i brug eller under udvikling så godt. Disse omfatter magnetisk resonans imaging ( MRI ) og ultralyd .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------