Position: sygdoms > 9 >

sports -og nakkeskader

   Halsen , også kendt som halshvirvelsøjlen , er en serie af syv knogler benævnt C1 til og med C7 ryghvirvler . En diskusprolaps adskiller de enkelte ryghvirvler og tilbyder en pude . Disse diske beskytte rygmarven . En sports -relaterede nakke skade til nogen del af halshvirvelsøjlen kræver øjeblikkelig lægehjælp til diagnosticering og helbredelse.

Whiplash


Whiplash opstår , når nakken bevæger sig fremad eller baglæns pludseligt . To begreber er forbundet med piskesmæld er Overstrækning og hyperfleksion . Hyperextension resultater , når din hals piske baglæns mens hyperfleksion opstår , når halsen bevæger fremad . Denne type af skade der sker med gymnaster ganske ofte , når de lander og deres hoved overextends i begge retninger . Symptomerne omfatter nakkestivhed , hovedpine , svimmelhed og sløret syn .

Neck Forstuvning eller stamme


ledbånd og muskler holde de syv knogler i livmoderhalsen kolonnen sammen . Hvis en skade medfører, at ledbånd og muskler til at strække eller rive , er resultatet en hals forstuvning eller stamme . En hård falde eller pludseligt ryk kan forårsage en forstuvning eller stamme . Disse skader kan forekomme i alle typer af sport , fra basketball til fodbold . Symptomer omfatter smerter i nakken , hovedpine , ondt i halsen og muskelspasmer . Behandlingen indebærer at stoppe den sport , der forårsagede skaden . Hvile og medicin kan være nødvendig for en hurtig bedring.

Fracture


En pause i en eller flere af de cervikale knogler resulterer i en cervikal fraktur . Fodbold , ishockey , gymnastik og brydning er alle typer af sport, der har størst risiko for en cervikal fraktur . Det er vigtigt for atleten at blive puttet i en hals tandbøjle og holdt immobil hvis en fraktur er mistænkt for. En komplet neurologisk undersøgelse er påkrævet til diagnosticering en fraktur . På grund af avanceret teknologi , mange atleter , der lider en brud kan få en fuld helbredelse .

Stingers

En alvorlig smerter forbundet med nerver i nakken kaldes en Stinger eller brænder . Det er mest almindeligt i fodbold spillere , men kan forekomme i andre sportsgrene , såsom brydning , cykling og gymnastik . Når skulderen tager en hårdt ramt , vil en Stinger løbe ned i halsen i armen . Stingers generelt aftager efter flere minutter , men kan kræve medicinsk behandling , hvis den brændende fornemmelse fortsætter .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------