Position: sygdoms > 9 >

immunterapi til kat allergi

   Deres immunsystem normalt holder dig sikkert fra farlige angribere som virus og bakterier ved at frigive antistoffer til at neutralisere de ulovlige stof . I tilfælde af en allergi , immunforsvaret fejltagelser et ellers harmløst stof til noget mere dyster . Når antistoffer er frigivet , det udløser en produktion af kemikalier , såsom histamin , der forårsager fysiske reaktioner , som omfatter tilstoppet næse og nysen . Over-the- counter medicin kan reducere symptomerne , men allergi kan også behandles med immunterapi , som indebærer allergi skud ordineret af lægen .

Årsag


I modsætning til populær tro , er katten allergi ikke er forårsaget af dyrets hår , men ved at et protein i sin spyt , hud og urin . Katte soignere sig ved at slikke deres pels , som kan løsne døde hudceller og løse hår . Tørret spyt er også på håret og celler , der forårsager disse følsomme over for det protein for at opleve allergiske reaktioner . Disse løse partikler kaldes skæl og kan findes i luften eller belægning møbler .

Behandling


Immunterapi er foreskrevet i for at hjælpe kroppen vænner sig til allergenet og reducere symptomer , lidt ad gangen . Den består af billeder, der indeholder små mængder af allergen --- i denne sag , at proteinet i kattens spyt --- udløse dit immunforsvar uden at forårsage en fuld allergisk reaktion . Da behandlingen fortsætter , er mængden af allergen i skud steg til fremme din krop til at udvikle en tolerance for det og reducere symptomer på allergi .

Reaktioner


Reaktioner på skud kan forekomme, da det indeholder nogle af de ting du er allergisk over for . Lokale reaktioner som rødme og hævelse kan forekomme på injektionsstedet punkt, men som regel fade i et par timer . Systematisk reaktioner kan undertiden forekomme, og omfatter typisk allergiske symptomer såsom nasal overbelastning eller nældefeber . Anafylaksi er en sjælden , men livstruende reaktion , der kræver øjeblikkelig lægehjælp , da det indebærer et fald i blodtryk og åndedrætsbesvær .

Skema

Immunterapi indebærer normalt en langvarig plan for pleje , startende med oprustning fase og i sidste ende går videre til vedligeholdelsesfasen . Opbygningen fase normalt strækker sig over tre til syv måneder , men kan variere afhængig af dit svar og sværhedsgraden af symptomerne . I denne fase vil du få et skud mellem en og tre gange om ugen , med det allergen dosis øges for hver ansøgning. Når din allergi symptomer er minimeret , vedligeholdelsesfasen begynder og dine billeder er reduceret til en gang om måneden , og kan fortsætte i op til fem eller flere år .

Prognose

Målet med immunterapi er at desensitize din krop til allergenet , og derved mindske og reducere din udbrud og reaktioner på stoffet i fremtiden . Ifølge Mayo Clinic , det mest bemærkelsesværdige niveau for forbedring optræder normalt i løbet af andet år af behandlingen , og af det tredje år , er allergiske reaktioner er også helt væk . Men nogle mennesker kan kræve løbende behandling for at holde reaktioner kontrolleret .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------