Position: sygdoms > 9 >

cabergolin risici

   Cabergolin , mærkenavn Dostinex , efterligner funktion af dopamin i hjernen . Det er oftest ordineres til patienter , der producerer for meget prolaktin , et hormon , der er involveret i produktionen af modermælk . Det kan bruges til behandling af sygdomme hos både mænd og kvinder, især infertilitet blandt kvinder . Det kommer med en række forskellige risici , hvoraf nogle af dem mere alvorlige end andre .

Fælles Mindre Risici


Cabergolin forårsager ofte kvalme og mavebesvær , når det tages uden mad . Patienter, der tager denne medicin , bør du sørge for at gøre det på fuld mave . Det kan også medføre mindre bivirkninger som hovedpine , svimmelhed , følelsesløshed eller prikkende fornemmelse, og hedeture . Disse er typiske og sjældent viser alvorlige sundhedsmæssige betænkeligheder.

blodtryk


Nogle patienter, som tager cabergolin oplever et dramatisk fald i blodtrykket i løbet af de første par dage af behandlingen . Det kan være tilrådeligt for enkeltpersoner begynder denne medicin til at kontrollere deres blodtryk flere gange hver dag , indtil kroppen justerer . Patienter, som oplever et fald i blodtrykket er tilbøjelige til at føle dig svimmel og skal ligge ned i flere minutter .

Døsighed og pludselig falden i søvn


I relativt få patienter , cabergolin årsager ekstrem døsighed og endda pludselige , uventede episoder af søvn . Folk begynder i denne medicin , bør undgå kørsel og andre potentielt farlige aktiviteter , indtil de er overbevist om , at de ikke vil opleve disse symptomer . I nogle tilfælde kan drikke alkohol gør denne betingelse værre .

interaktioner med lægemidler og medicinsk betingelser

Cabergolin kan også interagere med visse psykotrope lægemidler , især antipsykotika . Patienter med nedsat leverfunktion , ukontrolleret blodtryk problemer og visse former for hjertesygdom bør være ekstra forsigtig , når du tager cabergolin . Kvinder , der er gravide eller ammende skal passe så godt.

Fibrotiske Reaktion

Måske den mest alvorlige risiko forbundet med brugen af cabergolin er sjælden bivirkning det kan have på indersiden omkring hjertet og andre organer . I nogle tilfælde forårsager cabergolin et problem kendt som en fibrotisk reaktion , hvor foringen af disse organer bliver tykkere og rejser visse hede farer . Nogle læger vil ønske at tage brystet røntgenstråler gennem en patients behandling for at overvåge væksten i denne fibrøst væv .

hjerteklapperne Sygdom

Et lignende problem blev dokumenteret af en 2008 undersøgelse offentliggjort i European Journal of endokrinologi. Denne artikel konkluderer , at patienter, der gennemgår langvarig behandling med cabergolin oplever ofte fortykkelse og forkalkning af hjerteklapperne , en opdagelse , der bringer sikkerheden af dette stof i tvivl . Yderligere undersøgelse er nødvendig for bedre at forstå disse bivirkninger og hvordan man forebygger dem .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------