Position: sygdoms > 9 >

id diabetes

   Diabetes er en verdensomspændende epidemi , der slår 1,6 millioner mennesker om året i en alder af 20 i USA alene . Worldwide , 285 millioner mennesker , eller 6,4 procent af den voksne befolkning har diabetes i dag , og mange tilfælde gå diagnosticeret , fordi folk ikke ved, at de har det . Advarselssignalerne går ofte ukendt . Diabetes er langt mere let identificerbar , hvis du kender risikofaktorer og symptomer

Hvad er Diabetes ?


Diabetes er en stofskiftesygdom , der forstyrrer den måde kroppen bliver maden til energi . I en rask person , er mad opdelt i sukker , eller glucose , som gennemføres via blodbanen til cellerne , hvor det er gemt og omdannes til energi . Insulin er et kemisk fremstillet i bugspytkirtlen, der leverer glukose til cellerne . Nogle diabetikere ikke producerer nok insulin , og andre er insulin resistente , hvilket betyder, at de producerer insulin , men cellerne har opbygget en modstand mod det . Hvis glukose ikke kan komme ind i cellerne , det forbliver i blodet og i sidste ende noget af det passerer gennem nyrer og ud af kroppen i urinen .

Hvem er risiko for diabetes ?


Svangerskabsdiabetes strejker omkring 3 til 8 procent af kvinderne i de sene stadier af graviditeten , og ofte ikke har nogen symptomer . Det normalt går væk efter graviditeten , men kvinder, der udvikler svangerskabsdiabetes, har større risiko for type 2 diabetes senere . Type 1-diabetes rammer oftest i barndommen , men kan udvikles når som helst . Årsagen er stadig ukendt , og kan tilskrives autoimmune , genetiske eller miljømæssige faktorer .

Folk, der er overvægtige eller stillesiddende er i størst risiko gruppen for de mest almindelige form for diabetes , type 2 . Der er også en genetisk komponent , og risikoen er højere for familiemedlemmer , især børn, af diabetikere . Mennesker med forhøjet blodtryk , bør lavt HDL ( gode kolesterol) eller høje triglycerider blive testet så godt.

Diabetes er mere almindelig i nogle bestemte etniske grupper . Afroamerikanere , Alaska Indfødte , amerikanske indianere , asiatiske amerikanere , Native hawaiianerne nogle Pacific Islander amerikanere og latinamerikanere /Latinoer er statistisk højere risiko for diabetes .

Sådan ID Diabetes


De tidlige stadier af diabetes er ofte svært til at anerkende , fordi der kan være uden symptomer. Når diabetes udvikler og symptomer , der er i , er det lettere at identificere diabetes . Type 1 diabetes symptomer omfatter overdreven tørst , mærkbare tab af energi , at det er nødvendigt urinere hyppigt , irritabilitet , pludseligt vægttab og ekstrem sult . Type 2 -diabetes omfatter alle disse symptomer plus sløret syn , langsom heling gange for nedskæringer og blå mærker , snurren eller følelsesløshed i hænder og fødder , svedudbrud , angst , forvirring og hyppige infektioner . Det er også meget vigtigt at bemærke, at mange mennesker har type 2 diabetikere med nogen symptomer .

En simpel blodprøve , der administreres af en sundhedspleje udbyder er den mest definitive måde at bestemme diabetes . Risikoen for diabetes er så fremherskende i dag , at alle skal have taget en blodprøve om hvert tredje år, oftere hvis der er risikofaktorer , og straks , hvis der er symptomer .

Fælles Misforståelser

Den mest almindelige misforståelse er , at diabetikere ikke kan spise slik . Sukker er høj i kulhydrater og bør begrænses sammen med andre høje kulhydratkilder , som brød og kartofler . Nøglen til bl. a. slik i en sund kost er at spore og balance alle daglige kulhydrater .

En anden udbredt misforståelse er , at tynde , vil aktive mennesker ikke får diabetes . Dette er forkert . Mens folk med sund kost , der motionerer regelmæssigt er i den laveste risiko for et segment af befolkningen , kan diabetes ramme alle . Ikke alle diabetikere er fedt , og ikke alle fede mennesker er diabetiker .

Folk på diabetes medicin ofte tror, at de kan spise noget, de ønsker . Dette er en farlig misforståelse . Uanset hvad medicin en patient får , kost og motion anbefalinger bør altid følges .

Risikoen for Udiagnosticeret Diabetes

Diabetes er ikke en sygdom , der vil gå væk uden behandling . Folk , der ignorerer symptomerne kan lide ekstrem komplikationer , herunder blindhed , amputation , hjerte-eller nyresygdom , gummi sygdom , skader på nervesystemet , og snesevis af andre potentielle sundhedsmæssige problemer .

Den gode nyhed er, at den allerbedste behandling for diabetes er let og billigt , en sund , velafbalanceret kost og regelmæssig motion . Når det kombineres med medicin og regelmæssige test , en sund , aktiv livsstil giver diabetikere at leve et normalt liv .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------